Марин Кавръков с остри критики към местната и централна власт

Марин Кавръков
01.10.2013 / 11:46

Кординаторът на структурите на ПП ГЕРБ в Сливен Марин Кавръков остро разкритикува политиката на общинската администрация по отношение на бюджета. Той припомни, че в началото на годината финансовия документ е приет със заложени 42 милиона лева приходи от продажби.

 

„Ръководството на общината нарече този бюджет амбициозен, но не е. Той е или фантастичен, или глупав. При положение, че миналата година е продадено общинско имущество за 1-2 милиона лева, не можем да очакваме, че тази ще се продадат за 42 милиона. Това не е реално, с оглед търсенето на пазара и икономическата криза. Имоти има, но пазар няма.

Досега най-много продажбите да са за около 2 милиона. Тогава предупредихме, че е спекулация. Обещанията са много. Където отиде общинското ръководство, включително и кмета обещава, че ще направи всичко, стотици обекти, но капиталовата програма с този бюджет и кухи обещания за тотални продажби не се изпълнява и няма как да се изпълнява. Какви обекти откриват? Направени от нас, обекти, които са наследили – отделението по хемодиализа, медицинския филиал и мн. др. ”, каза Кавръков.

 

Според него от действията на общинската администрация произлизат жестоки деформации, нарушават се човешки и демократични условия. „Научавам, че кметът е тръгнал да привиква фирмите и да ги заплашва да си плащат данъците. Извадил е списък с имената на всички общински служители дали са си платили местните данъци и такси. Това не е ли нарушаване на правата на хората, не е ли вмешателство в работата на фирмите? „Изхвърлянето” с този фалшив бюджет виждате до какви деформации води. Говориха за генерална промяна. Ето я генералската промяна – равнис, мирно, строй се!”, допълни Кавръков.

Той изрази несъгласие с двете нови назначения в Сливен. За него поставянето на Фатме Мустафова на директорския пост на Природен парк Сините камъни е политическо, а не експертно. Длъжността е подходяща за еколог или лесовъд, Мустафова по образование е магистър по биология и химия и като учител, според Кавръков, не би се справила с управлението на ведомството.

По същия начин той коментира и назначението на електроинженера Пламен Трифонов за управител на ВиК.

 

„Тези назначения са пълна пародия и фиаско. ДПС и БСП имат дълга резервна скамейка с кандидати за различни държавни постове, които обаче са неподготвени и не са професионалисти. Те са решили тотално всички служби в държавата да бъдат сменени. Постепенно го правят и може би щяха по-бързо да го направят, ако не вървяха пазарлъци”, заяви още Кавръков.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев