Цветан Цветанов: Големият губещ в частичните избори е БСП

---
01.10.2013 / 17:06

Големият губещ в частичните избори е БСП, които имат намаляване на гласовете. Това заяви на пресконференция заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, във връзка с частичните местни избори, които се проведоха в 7 населени места на 29 септември. Цветанов посочи, че ДПС са успели да постигнат висок резултат чрез похвати на противопоставяне и заплахи.

 

„Манипулацията в деня на размисъл доведе до днешната тежка ситуация. След проведените парламентарни избори, въпреки резултата, ПП ГЕРБ участвахме активно в парламентарната дейност. Основният акцент в нашата работа беше да се подготвим за частичните избори. Първият ни частичен успех беше за община Варна. Изборите приключиха с победа за ГЕРБ”, припомни Цветан Цветанов. Зам.-председателят посочи като тревожно за ГЕРБ това, което се наблюдава като увеличаваща тенденция на напрежение и страх на хората, за това как да упражняват правото си на глас, как по списъци да може да се осъществява контролиран вот.

 

„ПП ГЕРБ, участвайки в тези 7 населени места, успяхме да увеличим с 1 800 гласовете си, съпоставимо с последните парламентарни избори във всички тези населени места. През 2007 г. ГЕРБ е имала 17 % или 3 460, дали подкрепа за ГЕРБ в тези 7 населени места. За ДПС подкрепата е била 45 %”, припомни Цветанов. По думите му през 2013 г. ГЕРБ има 25,7 % подкрепа в парламентарните избори и си заслужава да се направи цялостен преглед как определени партии участват в провеждането на избори. Цветан Цветанов добави, че през 2011 г. ГЕРБ има около 2 500 гласа и е втора политическа сила. „Важно е да попитате БСП защо като утвърдена политическа сила не издигат свой кандидат и никога не са участвали в тази община, а винаги са давали подкрепата си в тези общини”, каза още той. Зам.-председателят на ГЕРБ похвали колегите си в община Трън, които за пореден път успяха на първи тур да бъдат толкова убедителни.

 

Според Калин Каменов, който е бил наблюдател на изборите от страна на ПП ГЕРБ, в Гърмен се е случил изключително добре организиран контролиран вот „ Знам какви манипулации се правят на изборите в този район - моделът на правене на избори там е един и същ, откакто управлява местният управник Башев”, обясни Каменов. По думите му направило впечатление това, че кметският наместник стоял пред секцията, без да има право, и отброявал всеки гласоподавател, който влиза в секцията. „Полицаят отказа да вземе списък от кметския наместник - неслучайно Община Гърмен се нарича общината на страха“, обясни Каменов. „Без да има екзит пол, и паралелно преброяване, г-н Башев обяви пред две телевизии какви са изборните резултати. Откъде знаеше той изборните резултати? Питам - къде е главният прокурор”, каза още той. Калин Каменов поздрави, всички граждани, които са гласували за ГЕРБ. „Радостен съм, че още 500 души в Гърмен се освободиха от страха. 2245 гласа са нещо уникално за Община Гърмен. Досега никоя партия не е постигала такъв резултат. Бастионът на ДПС започва да се руши”, категоричен е Каменов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев