ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ на ПП ГЕРБ

---
08.11.2013 / 13:51

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

ПГ на ПП ГЕРБ изразява своето безпокойство и възмущение от факта, че три дни ръководството на ДПС разиграва българската общественост с публичен театър, който само тази партия е способна да организира. Председателят на ДПС Лютви Местан от свое и от името на почетния председател Ахмед Доган изигра ролята на изненадан и неинформиран за „подадената“ оставка на господин Бисеров. Станахме свидетели на театър, но театър за наивници, каквито според ДПС очевидно са българските граждани, българските медии и българските депутати.

На нарочна пресконференция господин Местан представи „лъжлива“ (както се оказа още на следващия ден) информация на българските медии, за да скрие за кратко истинските причини за кадровото сътресение в ДПС и управляващото мнозинство.

Оказа се, че за този криминално-политически сюжет има и още „неинформирани“ длъжностни лица. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев обяви, че не е запознат с информацията, която би трябвало да му бъде докладвана, поне преди да стигне до ръководството на ДПС. На нас – депутатите и гражданите, остана правото да решим дали тези важни за държавното ни управление персони са наистина неинформирани или ни лъжат в очите. И двата възможни отговора не могат да ни успокоят, защото алармират за сериозните и тревожни проблеми. Липсата на информираност на партийни лидери и ресорен за ДАНС вицепремиер би означавала, че те не владеят ситуацията и не се справят със задълженията си. Ако се окаже обаче, че те съзнателно и публично излъгаха, от това следва пълно оттегляне на общественото доверие от тях.

Въпросът не е само в това, че една от основните фигури в управляваща партия се оказва в престъпно данъчно и документно нарушение на закона. Проблемът е, че хората, които издигнаха и овластиха Христо Бисеров се опитаха да скрият от своите и от всички български избиратели основната причина за отстраняването му. А такова поведение няма как да не ги прави съпричастни към деянието му.

Днес можем да се питаме дали г-н Бисеров изпитва болка в зъбите, но съзнаваме, че отговорът вече няма значение за никого. За това от парламентарната трибуна задаваме важните въпроси, чиито отговори засягат всички нас:

1. КОЙ и кога подаде сигнала за валутните трансфери на г-н Бисеров и негови близки към офшорни сметки?

Ако това са българските служби – бихме могли да ги поздравим. Ако са партньорски служби, това показва какво е нивото в работата на разследващите органи у нас. Подсказва и опасението, че такива практики, свързани с управляващите партии, могат да бъдат или са прикривани съзнателно.

2. КОЙ и по какъв ред услужливо и предварително запозна ръководството на управляващата ДПС с данните от разследването, които по същество са класифицирана информация?

Не беше ли направено това така, че да се разиграе сюжет, който да ограничи щетите от политическия скандал? Днес Христо Бисеров е обвинен в пране на пари като гражданин, а не като лидер на партия, в качеството си на какъвто е извършил това престъпление?

3. КОЙ спести на вицепремиера Йовчев информацията за доказателствата срещу Христо Бисеров или КОЙ го посъветва да излъже публично, че не разполага с такива ?

 

Липсата на отговори стана постоянна практика на сегашното управление. На нито един въпрос КОЙ то не е дало до сега и вероятно не може да даде разумен отговор публично. Защото всичко, което управляващите правят не може и вероятно не трябва да става публично достояние. Няма съмнения, че прозрачността и публичността на това управление практически не съществуват.

Обвинението срещу Христо Бисеров предстои да бъде доказано или отхвърлено. Но днес и сега трябва да стане ясно дали лидерите на управляващата коалиция са били запознати и дали са покровителствали бившият заместник-председател на ДПС, бившият заместник-председател на 42-то Народно събрание и бившият председател на Правната комисия в неговата незаконна дейност.

Важно е за държавата ни да имаме отговор дали политическата и парламентарна дейност на Христо Бисеров са били подчинени или зависими от страничните му занимания, за които днес вече има повдигнато обвинение. Важно е да знаем и кой е Христо Бисеров? Той е депутат от началото на демократичните промени до онзи ден. От 1994 до 2000 г. той е бил четири мандата главен секретар на СДС и всички го наричат „сивия кардинал“. В 36-то Народно събрание Бисеров е член на парламентарната Комисия по национална сигурност. В 38-то Народно събрание става председател на Комисия за защита на националната сигурност. След отстраняването му от СДС, Бисеров става депутат от ДПС. В 40-я парламент Христо Бисеров е зам.-председател на Комисията по правни въпроси, член на вътрешната комисия и забележете – председател на Временна анкетна комисия за изясняване на обстоятелствата по престоя в България на Сретен Йосич. А дали точно в този факт не се крие и основният мотив и до ден днешен да бъде атакуван лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов? В 41-то Народно събрание Христо Бисеров се издига до зам.-председател на парламента, член на правната и вътрешната комисии и председател на подкомисията за контрол върху СРС-тата. Вероятно в 42-я парламент Христо Бисеров достига своя апогей като зам.-председател на Народното събрание, председател на правната комисия и основен двигател в подготовката на законодателството и специфичните изисквания за председател на ДАНС и за сливането на ДАНС и ГДБОП. В своя парламентарен апогей Христо Бисеров си позволи по недопустим за зам.-председател на парламента начин да отправя публично закани от парламентарната трибуна към бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов за това „боли ли като ви вадят зъбките“. Подобен опит за саморазправа под формата на сарказъм от подобен човек обаче може да бъде квалифицирана единствено като обслужване на интересите на организираната престъпност и олигархията. Въпросът е – защо Бисеров си позволяваше подобни действия? Може би заради огромната власт, която притежаваше сивият кардинал? А КОЙ даде всичката тази власт в ръцете на Христо Бисеров?

Господа депутати, никога до сега българският парламент не е бил замесен в толкова голям политически скандал! Българският политически живот не е получавал толкова преки доказателства за незаконни действия на най-високо политическо и парламентарно ниво и за опити те съзнателно да бъдат прикрити!

Чакаме политически отговори и позиции от вас, господа Станишев и Местан. Очакваме оценката и на крепящия това управление г-н Сидеров и партия Атака.

Вече 147 дни чакаме И вашата ОСТАВКА!

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев