ГЕРБ в декларация: Управляващите окървавиха мирния протест и превърнаха площада в гладиаторска арена

---
13.11.2013 / 09:39

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

Днес, въпреки новите железни огради около парламента, ПГ на ГЕРБ е в пленарната зала, за да не позволим на БСП, ДПС и Атака да прокарат тихомълком държавния бюджет. Тук сме, за да развенчаем мита за вашия „социален бюджет“.

Вчера управляващото мнозинство превърна площад „Народно събрание” в гладиаторска арена и окървави мирния протест на невъоръжените български студенти. Срещу цвета на нацията държавната машина изправи униформени със шлемове, щитове и палки. И докато в залата на парламента народните избраници от БСП, ДПС и Атака се упражняваха в риторика срещу насилието, ксенофобията и вандализма, навън полицията и жандармерията бяха пратени да охраняват гражданския мир с палки и ритници.

 

Под прозорците ни, уважаеми колеги, децата ни бяха блъскани, удряни, бити и арестувани по жълтите павета. И тези срамни за демокрацията кадри, пропити с необяснимо настървение, обиколиха новинарските емисии и световните агенции.

Докато премиерът Пламен Орешарски захаросваше чуждите медии, че е освободил страната от страха и е форсирал инвестиционната активност, на площада пред парламента, ерозията на доверието в управляващото мнозинство достигна котата, отвъд която разложителните процеси са необратими. Докога ще сте слепи и глухи, г-да управляващи, за гнева на унизените и оскърбените, които шестват по улиците над 150 дни и които с погнуса произнасят дори имената ви. Ако все още имате съвест и свян – подайте си оставката и си идете! Не е нужно човек да изпие цялото море, за да се увери, че е солено. Не ви ли стига омерзението, с което студентите скандират ”Оставка” и ви отпращат по стъпките на Христо Бисеров?

 

Вие натикахте българския народ до ръба на пропастта и сега цинично наблюдавате как той се съпротивлява. Вашата лакомия за власт изкара българите по площадите и няма сила, която да ги укроти. Още по-малко, това може да стане с бой.

Парламентарната група на ПП ГЕРБ се обявява категорично срещу физическата саморазправа с мирно протестиращите български граждани, чиято единствена човешка претенция е правото на избор. Настояваме ръководството на МВР и лично вицепремиерът Цветлин Йовчев незабавно да се явят в Народното събрание и да отговорят от парламентарната трибуна – от какво беше продиктуван масираният десант на полицейски сили пред Народното събрание и да обяснят тяхното агресивно поведение?!

 

45 години един мракобесен комунистически режим ни хранеше с митове и цинично ни внушаваше, че властта с кръв се взема и с кръв се дава. И понеже за няколко месеца властта на социалистите в съдружие с ДПС и Атака тотално се дискредитира, не си правете илюзии, че може да я отбранявате с железни огради и палки. Римляните казват: Да получиш власт е случайност, да се откажеш от нея е доблест. Оставката на правителството е единственият полезен ход за държавата в момента и само тя може да спре това напрежение. Вдигнете си ръцете от студентския протест, не се превръщайте в узурпатори и диктатори, и не позорете страната ни. Всичко друго е форма на цинизъм и предателство към децата ни. Единственото и най-доброто, което можете да направите е да си подадете оставката незабавно!

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев