Декларация на ПП ГЕРБ: Свидетели сме на поредните груби и нагли манипулации на БСП

---
14.11.2013 / 11:24

Днес цялото българско общество за пореден път стана свидетел на поредните груби и нагли манипулации на Българската социалистическа партия. Депутатите от БСП са получили "опорни точки", които представляват грандиозен скандал и показват нагледно технологията на бившите комунисти как се фабрикува целенасочена манипулация, която трябва да бъде прилагана от управляващите.

 

В „окръжното“, което е изпратено до червените депутати пише, че избраниците на БСП трябва да говорят и внушават пред медиите, че протестите са малобройни, че са организирани от ГЕРБ, че половината били студенти, а останалите 200 човека били "зелени“, анархисти и "традиционните“ протестъри с тъпаните. Освен това, според скандалните указания, депутатите на БСП трябвало да рецитират, че момчето с пукнатата вежда не било добре с главата; че ГЕРБ е организирал метежи и сме си организирали и медийното отразяване на "протестите“, като сме ожалвали журналистите от БНТ и Канал 3; че Цецка Цачева е организирала бунта в Телиш; и че не е имало насилие върху протестиращите и така нататък и така нататък.

По-безумни и отвратителни пасквили, подготвени за четене и тотална манипулация и подмяна на истината и реалността – не бяхме чували. Ето това, уважаеми български граждани, е истинското лице на БСП. С днешните скандални манипулации, разработени по изпитаната технология на Държавна сигурност, българските социалисти за пореден път доказаха, че категорично си остават нереформирани комунисти. Другото доказателство за това е подготовката им за връщането на Параграф 12 от Закона за досиетата, с който готвят реставрацията на агентите на ДС на ключови позиции в държавата.

Но да се върнем на темата – още по-скандалното в случая е, че въпросният „инструктаж“ е написан от парламентарния секретар на МВР Тодор Пройчев. Всички опити на това лице или на БСП да отрекат тези скандални инструкции или да изфабрикуват поредната си лъжа, че материалът е провокация, са абсолютно неадекватни. Според публикациите в медиите и журналистите – имейлът с „опорните точки“ е подписан с цифров подпис, който идентифицира подателя, времето на изпращане и получателите на опорните точки.

 

Следващият скандал е, че освен депутатите на БСП, сред получателите на това „помагалото за манипулация“ са и министри от правителството на Тройната коалиция БСП, ДПС и Атака и забележете – и българският премиер Пламен Орешарски.

Днес вече чухме безумните оправдания на знакови лица от БСП – някои от тях не били получили „окръжното“, други пък с гордост завиха, че са участвали в писането на подобни „инструкции“, трети – останаха безмълвни от гузност или срам. А от кулоарите на най-важната институция в държавата, призвана да пази демокрацията – председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви „Не виждам нищо неприлично, нищо странно“.

От парламентарната трибуна днес, ние, народните представители от ГЕРБ, питаме: Как и защо е възможно от деполитизираното по закон Министерство на вътрешните работи да се пишат и изпращат политически тези към депутатите на една политическа сила? По този начин цели ли се възраждането на член 1 от комунистическата Конституция, според която БКП и държавата са едно? Одобрява ли председателят на Европейските социалисти Сергей Станишев възраждането на прийомите на Държавна сигурност за изготвянето на манипулации за подмяна на дневния ред на обществото? И какви мерки ще предприеме вътрешния министър към своя служител разработил политическите тези, които трябва да повтарят депутатите от БСП? И последният ни въпрос е: Още колко срам трябва да изпитате, дами и господа управляващи, за да признаете, че не можете да управлявате държавата и да си подадете оставката?

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев