ГЕРБ информира с писма европейските институции за полицейското насилие, опорните точки от МВР и случая „Бисеров“

---
21.11.2013 / 17:05

Днес изпратихме писма до европейски институции и партии, в които ги информираме за казусите с опорните точки на МВР, за скандалите около Христо Бисеров и за случилото се на протестите пред парламента на 12 ноември. Това заяви на пресконференция в парламента народният представител от ГЕРБ Димитър Главчев. Той обясни, че писмата са изпратени до председателите на Европейската комисия, на Европейския парламент, на ЕНП, на ПЕС, на АЛДЕ, на ПАСЕ и на ОССЕ. ,,В тях е посочено, че по тези казуси има разминаване с действащите в Европа правила и с европейските демократични ценности.

 

По случая с опорните точки "деполитизираното МВР" действаше като ПР-екип на правителството и на парламентарното мнозинство‘‘, коментира Главчев. Според него по казуса "Христо Бисеров" е имало смущаващи факти и обстоятелства около начина, по който бившият заместник-председател на парламента и ДПС е разбрал за предстоящото да се случи, преди органите да предприемат съответните действия. Третият казус, с който сезираме всички възможни институции, е случилото се на 12 ноември пред парламента, посочи Александър Ненков. По думите му зоната около Народното събрание се е превърнала в "гладиаторска сцена, на която за съжаление основните потърпевши бяха българските студенти".

 

Димитър Главчев обясни, че с темите, които управляващите днес разглеждат в парламента - комисиите за "Авиоотряд 28" и за Мишо Бирата, се опитват да изместят дневния ред на обществото и да скрият гафове, които са превърнали в ежедневие. „Преди имаше комисия, която се занимаваше с ядките и уискито, а вече ще има и за бирата", коментира Главчев като визира приключилата анкетна комисия за полетите на властта при управлението на ГЕРБ и създадената днес анкетна комисия по случая „Мишо Бирата".

 

,,Премиерът Пламен Орешарски за шест месеца не се е срещнал с нито един от водещите европейски лидери. Страната ни е изпаднала в международна изолация‘‘, коментира Ненков.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев