ГЕРБ внесе предложение за създаване на анкетна комисия по случая с Христо Бисеров

---
22.11.2013 / 14:13

ПГ на ГЕРБ внесе предложение за създаване на парламентарна анкетна комисия по случая с Христо Бисеров. „Предложението е внесено вчера от група народни представители“, съобщи в Народното събрание заместник-председателят на ПГ на партията Димитър Главчев, който припомни, че по случая са сезирани и европейските институции.

 

„Комисията, която предлагаме, трябва да отговори на въпросите защо се е забавило образуването на досъдебно производство, кой е предупредил Христо Бисеров, какво се е говорило в кабинета на зам.-председателя на парламента с професионалното ръководство на МВР, кой е предупредил ръководството на ДПС за предстоящи действия на правоохранителни органи срещу Христо Бисеров, защо се е допуснало досъдебното производство да се води не срещу политика Бисеров, а срещу гражданина Бисеров“, уточни народният представител от ГЕРБ Емила Радев. Според него трябва да се знае дали е имало изтичане на информация от службите и да се прецени какво е въздействието на законопроектите, които Бисеров е предлагал през годините като депутат, както и дали има лобистки текстове в тези законопроекти.

 

Димитър Главчев изрази неудобство от факта, че предлагат анкетна комисия, но отговорността била на управляващите, които се занимават с такива комисии. „Странно е в извънредни заседания на парламента да се гледат бюджетите, а в редовни заседания да се обсъждат въпроси, свързани с „Авиоотряд 28” и случая „Мишо – Бирата”“, заяви още Главчев.

 

По думите на колежката му Десислава Атанасова, трябва да се стигне до това какъв е моралът в политиката, кои са политиците на прехода, какъв е авторитетът на институциите. „Ако БСП и ДПС са демократични партии, надявам се, че ще подкрепят създаването на комисия за случая с Христо Бисеров“, допълни Атанасова.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев