В Котел се учреди ромска структура на ПП ГЕРБ

---
08.12.2013 / 01:03

На 7 декември в Котел бе учредена ромска структура към общинската организация на ПП ГЕРБ. На събранието присъстваха народният представител от ГЕРБ-Сливен и областен председател на партията Десислава Танева, координаторът на структурите Марин Кавръков и председателят на общинската организация на ГЕРБ Коста Каранашев.

 

Представители на ромския етнос участваха в учредителното събрание и избраха свое 5-членно ръководство. Председател е Георги Хубов, завършил е висше образование във ВХТИ-Бургас. Негов заместник е Фани Чернева, а организационен секретар е Илия Орлев.

 

Десислава Танева и Марин Кавръков направиха анализ на политическата обстановка в страната. Те обсъдиха със структурата идеите за подпомагане на ромското население в Котел занапред. Десислава Танева изрази задоволство от факта, че към ГЕРБ в Котел се присъединяват интелигентни млади хора от ромски произход и в ръководството има завършили висше образование. Тя увери, че членовете на организацията ще бъдат включвани в обучения и програми в полза на ромската интеграция в Котел.

Присъстващите поставиха въпроси, свързани с живота в Котел и най-вече с голямата безработица в региона.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев