МГЕРБ-Сливен организира кампания за събиране на книги

---
15.01.2014 / 15:35

Младежката организация на ГЕРБ в Сливен организира кампания “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека” за набиране на книги, които ще бъдат дарени на читалища и библиотеки в общината. Идеята на кампанията е да се обогатят фондовете им, като всички граждани, желаещи да се включат в кампанията и да дарят книги, могат да го направят в офиса на ГЕРБ в Сливен на бул. „Цар Освободител” № 17 всеки ден от 20 до 24 януари.

 

Кампанията се провежда в рамките на инициативата на евродепутата Моника Панайотова "Доброволчеството-доброто в нас", чиято цел е да насърчи доброволчеството сред младите в България, като възможност за принос към обществото и средата, в която живеят и своеобразно училище за придобиване на практически знания, способности и умения.

 

Основна идея на инициативата е, че независимо от доходите, от времето, с което разполагаме, от възрастта и уменията ни, всеки от нас може да направи нещо полезно за другите и заради тях. Всеки може да изпрати своето послание за добро, дарявайки време, умения, знания, жест, материално и нематериално.

Повече информация за инициативата на евродепутат Моника Панайотова може да намерите на създадената с цел генериране на доброволческа активност платформа dobrovolchestvo.com, която е дарена на Националния алианс за работа с доброволци.

 

Според младежите от МГЕРБ Сливен идеите и ценностите, които разпространява инициативата, трябва да са устойчиви във времето и да мотивират младите хора да се ангажират с доброволчески дейности и след приключването й, защото доброто трябва да се прави всеки ден и без очакване за награда.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев