Три златни медала и един сребърен за сливенски лекоатлет

---
17.02.2014 / 14:59

17-годишният лекоатлет Живко Стоянов от Сливен завърши участието си в Националното първенство по лека атлетика в зала с три златни медала и един сребърен. Златен медалист е на бягане 400 метра, 200 метра и щафета 4х1 обиколка младша възраст, а сребърният медал е от щафета 4х400 старша възраст.

Стоянов е единствен от атлетите на АСКЛА Сливен с три златни отличия.

Възпитаникът на Илиян Данев спечели титлата си в бягането на 400 метра като измина дългия спринт за 51.90 сек., а в бягането 200 метра при юношите младша възраст измина обиколката за 23.33 сек. Така той дублира успеха си в двете спринтови дисциплини при юношите младша възраст.

 

Съотборникът на Живко - Билял Саидов, е с три медала от първенството – злато в щафетата 4х1 младша възраст, сребро в щафета 4х400 старша възраст и бронз в бягането на 400 метра младша възраст.

 

В щафетното бягане на 4х1обиколка юношите младша възраст на Сливен в състав Живко Стоянов, Жулиян Димитров, Билял Саидов и Станимир Минчев са победители, а момчетата до 16 години финишираха на втора позиция. На щафета 4х400 старша възраст са втори.

Националното първенство по лека атлетика в зала се проведе от 12 до 15 февруари в Добрич.

 

Областното ръководство на ПП ГЕРБ-Сливен поздравява Живко Стоянов за високите постижения и пожелават на него и съотборниците му все така да дават положителен пример на своите връстници и упорито да завоюват водещи позиции. От една година Живко е стипендиант на областната организация на ГЕРБ.

Още снимки от новината

Живко Стоянов и треньорът му Илиян Данев
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев