Съвместно българо-американско обучение 2009

Снимки от полигон "Ново село"
09.10.2009 / 14:10

На 8 октомври 2009 г. от 10:00 часа на военния полигон „Ново село” се проведе ВИП-ден на съвместното българо-американско обучение 2009 на подразделения от Сухопътните войски на САЩ и Република България.

Деня за високопоставени гости на съвместното българо-американско обучение се наблюдава от министър председателят г-н Бойко Борисов, министърът на отбраната г-н Николай Младенов, временно управляващият посолството на САЩ в нашата страна г-н Джон Ордуей, началникът на Щаба по подготовка на Сухопътните войски генерал-лейтенат Добрев, командващият сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Хам, народните представител г-ца Десислава Танева и г-н Диан Червенкондев, областният управител на област Сливен г-н Марин Кавръков, областният управител на област Бургас г-н Константин Гребенаров, военните аташета акредитирани у нас и журналисти.

Проведе се брифинг на командира на Съвместни оперативни сили „Изток” и на началника на отдел „Подготовка на войските” от Щаба по подготовка на Сухопътните войски.

След демонстрацията и тактическите занятия ВИП гостите се запознаха със зоната за логистична поддръжка, местата за стрелба и тактическа тренировка.

Началникът на Щаба по подготовка на Сухопътните войски генерал-лейтенат Добрев съобщи, че към участие в съвместни занятия, подготовка и обучения на полигона”Ново село” са проявили интерес Украйна, Гърция, Италия, Сърбия и други страни. Това вероятно ще наложи разширяване обхвата на дейността и използването на материалната база на полигона „Ново село”.

Още снимки от новината

Снимки от полигон "Ново село"
Снимки от полигон "Ново село"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев