ГЕРБ: Проектът Карадере е акт на грабителство на управляващите, който не се е случвал от времето на Тройната коалиция - една голяма заменка

---
20.03.2014 / 15:39

При всички скандали, които има в държавата, Министерски съвет взима решение за застрояване на Карадере. В него роля има братът на г-н Станишев - арх. Георги Станишев. Това заяви на брифинг в Народното събрание заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев. По думите му, управляващите са тактически много добре подготвени, за да заблудят обществото и да могат да ограбят каквото могат за краткия период, за който са на власт. „Неслучайно е избран да бъде стартиран тихомълком този проект, който унищожава българската природа. Такъв акт на "грабителство" не се е случвал от времето на Тройната коалиция“, посочи Главчев.

 

Народният представител от ГЕРБ Лиляна Павлова призова министъра на околната среда и водите, да спре проекта за застрояване на Карадере. „Не виждам кауза за спасение на Черноморието, а за унищожението му. Апелирам към министъра на околната среда, да спре този проект. Строителството и застрояването на Черноморското крайбрежие трябва да бъде наша обща цел и задача. Неслучайно, с промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, въведохме забрана, която да предотврати застрояването и дозастрояването на малкото останали зелени кътчета на Черноморското крайбрежие. Това, което се вижда през последните 10 месеца, са поетапните систематични опити и малкото останало да бъде бетонирано. Целта на това правителство е бетон до дупка, да залее цялото Черноморие“, подчерта Павлова. Според нея управляващите започнаха през Иракли, Дюнигейт, парк Странджа, както и Карадере. „Очаквам и къмпинг „Корал”, Камчийски пясъци, и вместо плажове, да има бетон. Какво имаме при Карадере - голяма заменка.От тези заменки, за които България е съдена за много милиони от страна на Европейската комисия. Имаме плажна ивица и горска площ с променено предназначение. Територия от 210 дка. и 100 милионна инвестиция. От прекрасно място, Карадере ще се превърне в три огромни хотелски комплекса, с над 1200 самостоятелни жилищни сгради”, предупреди Лиляна Павлова.

 

„Двете основни характеристики на това управление са популизъм и цинизъм. В началото на 2013 г. Сергей Станишев провокира мораториум за забрана на строителството на някои от териториите по Черноморското крайбрежие. Специално упомената в проекторешението беше Карадере. Юли месец 2013 г., по популистки начин, беше прието решение за забрана на строителство по върху държавни имоти, а проблемните са частните. Какво ще се случи - бетонни джунгли по Черноморието ли, както в Слънчев бряг и на други места, или Черноморието, като безценно богатство“, попита народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева. Тя призовава правителството да се вразуми и да обърне внимание на факта, че европейската политика е тази, която трябва да следваме. „Питането ми към г-н Станишев е, как той, в ролята си на председател на ПЕС и водач на листата за евроизборите, ще обясни това поведение в контекста на европейската политика”, заяви Василева.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев