Бойко Борисов: Mного е нагло поведението на българския парламент, да не изберат председател на ЦИК от най-голямата партия

---
20.03.2014 / 18:46

Mного е нагло поведението на българския парламент, да не изберат председател на ЦИК от най-голямата партия. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, след срещата си с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер и преди срещата на върха на Европейската народна партия. По думите на Борисов, Атака, ДПС и БСП, и двамата депутати от „България без цензура”, работят заедно в посока да опорочат изборите. „Тройната коалиция, подпомагана от „България без цензура” с нейните депутати, вече е много видно, независимо от опитите да излъжат хората за пореден път, че работят заедно. Но щом и „Галъп” дава, че ГЕРБ водят на БСП, знаете колко ги водим вече", посочи председателят на ГЕРБ.

 

След срещата си с Йотингер, Бойко Борисов подчерта, че когато ГЕРБ поиска среща с еврокомисар Йотингер, няма разминаване в протоколите. „Относно енергетиката има много неясноти. На първо място, що касае до „Южен поток”, той беше приоритетен за нас, при спазване на европейските правила за прозрачност, изгоден е за България. Това правителство така го забатачи, че се наложи Европейската комисия да изземе преговорите за него. И до този момент действително няма никакво движение по тази тема. Второ, интересуваше ме, на какъв етап са преговорите на българското правителство за 7-ми реактор в Козлодуй и какви са съответно необходимите разрешения, спазване на процедури и всичко останало, както и за „Южен поток”, така и за АЕЦ Козлодуй“, обясни Борисов. Пред журналистите в Брюксел той посочи, че е провел много добра и ползотворна среща с Йотингер, в която са участвали и народните представители от ГЕРБ Делян Добрев и Ивайло Московски, както и евродепутатите Андрей Ковачев и Владимир Уручев. „След това говорихме и по всички енергийни теми, които касаят съответно България и нейната енергийна независимост. Мисля, че в много отношения, във всички отношения нашата политика до този момент с тази на Европейската комисия е абсолютно синхронизирана", обясни председателят на ГЕРБ.

 

„Преди четири години, ние заварихме енергетиката в пълен колапс. Станишев беше излъгал хората, че строи „Белене” и беше похарчил милиарди, свързани с „Белене”. Безумието „Цанков камък” - за 80 мегавата и над 1 млрд. лева задължения в НЕК. Ние заварихме енергетиката с 2.5 млрд. дългове. С кое право? И приет закон от Тройната коалиция за зелените енергии, на безумните им цени“, обясни Борисов и припомни, че тогава той намали цените два пъти. „Как да не присъединим при действащ закон, законно построени паркове, това ли ни казва Станишев? И само 200 мегавата са присъединени от НЕК. Над 800 мегавата са присъединени от ЕРП-тата. Тази вратичка им бяха оставили в закона, която хората на Станишев и Местан приеха, преди повече от 4 години. Съжалявам, че тези хора не носят никаква отговорност. И те затова сложиха Орешарски, за да няма политическа отговорност, за да могат да си прехвърлят вините", заяви още Бойко Борисов.

 

„Водач на листата на ГЕРБ е Томислав Дончев, но кои ще са другите кандидати за евродепутати на ГЕРБ, ще стане ясно в събота. В събота ще кажа следващите номера“, съобщи Борисов. Той подчерта, че ще бъде в Кърджали, защото е скандализиран от изказването на Станишев за Кърджали. „Аз не мога да разделя Кърджали от другите български градове, не знам Станишев по какво ги дели. Ние имаме толкова български християни, толкова български мюсюлмани в Кърджали - членове на ГЕРБ. Ще се срещна с тях да ги питам какво е различното. Какво е различното на Кърджали в сравнение с другите градове? И кой иска да ни вземе Кърджали, това не можах да разбера от Станишев", посочи председателят на ГЕРБ.

 

Бойко Борисов заяви още, че въпреки лъжите, че ще запазят българското Черноморие, управляващите отново са си пуснали сделката за Карадере. „Особено съм притеснен за новите 4 млрд. кредитни заеми, които вчера разбрах, че правителството си е гласувало“, добави Борисов. По повод трагичния инцидент в Лясковец, председателят на ГЕРБ бе категоричен, че вместо да кажат колко са некадърни, да си подадат оставките и главният секретар да си замине, всеки ден се оправдават с Бойко Борисов. „Не само че, не могат да управляват, не само, че нямат никакво достойнство, никакъв морал. Виждате, че всеки ден се оправдават с мен, или с когото и да било. Вместо да се смирят, да си подадат оставката. Има загинали хора, ранени хора, а те се опитват пак да шмекеруват по някакъв безобразен начин. Някой си, преди 15 години, бил при мен, и сега имал отношение. По тази логика, всички служители на МВР са служили при мен, така че винаги може един полицай да каже: „Той е бил и при Борисов”. Вместо, да кажат колко са некадърни, че не могат да се справят с тази работа, че за една нощ слязоха 4 генералски звезди на този главен секретар, който доказа, че не може да управлява, вместо да си подаде оставката и да си замине, сега се налага да говорим по тази тема. Бог да го прости момчето, и дано са по-малко ранени сегашните барети. Аз не бих се наел и да коментирам, защото те крият и много от информацията", подчерта председателят на ГЕРБ.

 

 

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев