Мария Габриел посети Нова Загора

---
06.04.2014 / 23:20

За мен бе чест и удоволствие да представя на моите съграждани евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ – Мария Габриел, написа във Фейсбук страницата си народният представител от ГЕРБ-Сливен Галя Захариева. Срещата на евродепутатът на годината с младежи, общественици и земеделски производители от община Нова Загора се превърна в интересен диалог върху актуални и полезни теми – Общата селскостопанска политика на Европейския съюз за периода 2014 – 2020 г., пчеларството, подпомагане на малките земеделски производители, правата на жените, външната политика.

 

Мария Габриел отговори на конкретни въпроси, поставени от новозагорци. Един от тях бе свързан с поведението на политическите партии и гражданите по време на произвеждане на избори за членове на Европейския парламент в България и останалите европейски страни. В отговор, евродепутатът отбеляза факта, че избирателната активност както в България, така и в останалите страни членки на Европейския съюз е по-ниска в сравнение с националните и местни избори. Най-важното, което сподели тя е отстояването на позициите и приоритетите на българската държава в Европейския парламент. В акцент трябва да се превърне въпросът „Защо Европа?“, а не популистичното „За“ или „Против“ Европа.

В заключение тя се обърна към младите хора в залата със съвета: „Ние сме си европейци и трябва да се научим да си отстояваме правата“.

Благодаря на г-жа Габриел за отделеното време и проведената среща с моите съграждани. Желая й успех както в професионален, така и в личен план. България се нуждае от млади, образовани и амбициозни хора като нея в Европейския парламент, за да успяваме да отстояваме националното си самочувствие в голямото европейско семейство, допълва Галя Захариева.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев