Цветан Цветанов беше удостоен със Сребърен кръст на Гражданската гвардия на Испания

---
08.04.2014 / 17:49

Заместник- председателят на ПП ГЕРБ и бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов беше награден с най-висшето полицейско отличие на Испания – Сребърен кръст за граждански заслуги на Гражданската гвардия на Испания. Отличието му бе връчено лично от министъра на вътрешните работи на Испания Хорхе Фернандес Диаз на официална церемония в Министерството на вътрешните работи на Испания, в присъствието и на целия Генерален щаб на Гражданска гвардия на Испания. По време на церемонията, Цветан Цветанов благодари за високото отличие, с което е удостоен, и заяви, че то е признание за всички професионалисти в МВР в България.

 

Цветан Цветанов благодари лично на министър Диаз и на Гражданската гвардия за съвместната работа и операции за противодействие на трансграничната престъпност. „В лицето на министър Диаз срещнахме политическата воля за борба с организираната престъпност и нашите служби работеха в перфектен синхрон, за това лично в мое лице, и в лицето на България, Испания винаги ще има истински приятел и партньор в общата цел за развитие на двустранните отношения и противодействия на трансграничната престъпност. Убеден съм, че заедно България и Испания ще допринесем за сигурността, както на гражданите в двете страни, така и на всички европейски граждани”, заяви Цветанов.

 

Вътрешният министър на Испания Хорхе Фернандес Диаз подчерта, че в лицето на Цветан Цветанов, Испания и испанските служби за сигурност са срещнали истински приятел и доверен партньор. „И в качеството му на бивш министър, и от гледна точка на сегашните политически позиции, а и от евентуални бъдещи политически отговорности, съм сигурен, че в негово лице, Испания винаги ще има верен приятел и партньор. Това е най-високото полицейско отличие, което г-н Цветанов получава, а освен него, той вече е отличаван и с Бял кръст на испанската полиция. Това е знак, че гражданската гвардия и полицията са удоволетворени от приноса на Цветан Цветанов за съвместната ни борба срещу организираната трансгранична престъпност. Тези отличия са и знак за близките взаимоотношение между Испания и България. По време на правителството на ГЕРБ, нашите отношения бяха силно активизирани, и днес съм уверен, че това продължава да е така, каза още министър Диаз.

 

В знак на благодарност, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подари на вътрешния министър на Испания копие на златната маска на тракийския цар Терес. „Винаги, когато погледнете тази маска на тракийския владетел Терес, се надявам да си спомняте за България, и да знаете, че лично в мое лице, и в лицето на България, винаги ще имате верен приятел и партньор” каза още Цветан Цветанов.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев