Цветан Цветанов: Чрез листата на ГЕРБ за евроизборите даваме отговор на всички

Цветан Цветанов
17.04.2014 / 15:14

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов представи листата на ПП ГЕРБ за евроизборите. Цветанов обяви, че водач на листата на ПП ГЕРБ за евроизборите е Томислав Дончев. „Когато той стана министър по европейските фондове, ГЕРБ трябваше да участват в частичните избори в Община Габрово, и ГЕРБ спечели безапелационно. Безспорният лидер и фаворит в тази надпревара – вие ще го оцените“, категоричен беше Цветанов.

 

„Втори в листата е д-р Андрей Ковачев, който владее немски, английски, френски и испански език. Той натрупа сериозен опит като евродепутат и беше заместник-председател на Комисията по външни работи. Трети в листата е Мария Габриел - жената, която направи много, за да може през 2013 година да бъде избрана за евродепутат на половете, в категорията „равенство между половете“. Мария Габриел е човекът, който получава широка обществена подкрепа от хората, които се занимават със земеделие“, продължи Цветанов.

 

Цветан Цветанов обяви, че Владимир Уручев също ще повтори своя мандат в Европейския парламент. Той е заместник - председател на парламентарната делегация на ЕП за връзка с Китай и главен инженер на блокове 1-4 е АЕЦ Козлодуй. Пета в листата е Ева Паунова, която е завършила следдипломна специализация по лидерство от университета Харвард. Тя е координатор на делегацията на ЕНП/ГЕРБ в ЕП и старши политически съветник. Шести в листата е Емил Радев – завършил е право във Варненския свободен университет. Член е на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Седми – това е т.нар. квота на младежите в ГЕРБ и това място се заема от Андрей Новаков, един от най-активните младежи. Осми е Асим Адемов - човекът, който към момента на неговото уволнение, беше директор на училището в Гърмен. „Това е човекът, който може да гради мостове с всички български граждани, независимо от етническата им принадлежност“, посочи Цветан Цветанов. Стефан Шилев е следващият в листата. Той владее английски, испански и руски език и е директор на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в град Пловдив. „Ангел Филипов е следващата ни номинация. Завършил е Техническият университет във Варна, и е един човек с огромен потенциал“, каза Цветанов. Августина Цветкова е номер десет в листата, била е заместник-министър на отбраната в Кабинета „Борисов”. Следващият кандидат е също от младежите на ГЕРБ - Георги Георгиев, който е съпредседател на постоянната комисия по европейска политика на студентите. Пламен Русев - той е управител -на строителна фирма. Анести Тинчев е собственик на Европейски логистичен център за строителни системи и технологии. Следващият в листата е директор на училището в село Венец - г-жа Селиме Кърджалиева . „Спрямо нея, през последните месеци е оказвана репресия. Накарана е да си пусне молба за напускане, но при отказа й се търсят всякакви възможности за дисциплинарно уволнение“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Мария Гиева е общински съветник в Раковски. Пламен Борисов – заместник–председател в Общинския съвет в Перник.

 

„Всеки един от кандидатите имат реален потенциал, шанс. Ние винаги сме се ръководили от това, не да разглеждаме един–двама, целта на ГЕРБ е да има най-много евродепутати. Надяваме се, че ще има този европейски дебат, за който апелира Томислав Дончев, лидерът на тази кампания“, каза Цветанов. По думите му в ГЕРБ са се постарали да има достатъчен брой мъже и жени. „Големият дебат, който се води днес в публичното пространство, е противопоставянето между националисти и представители на ДПС. В листата ще видите, че има представители от така наречените смесени райони, както и бългро-мохамедани. По този начин даваме отговор на всички онези партии, които се заиграват в етническата принадлежност. ”, заяви Цветан Цветанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев