Откриха Панорама на образованието и Центъра за кариерно ориентиране

---
23.04.2014 / 13:41

Общинският съветник от ГЕРБ-Сливен и председател на Постоянната комисия по образование в ОС Стела Костова присъства на откриването на Панорама на образованието в ДТ „Стефан Киров”. По-късно тя се включи и в церемонията по откриване на Центъра за кариерно ориентиране. Стела Костова поднесе кошница с цветя на ръководителя на центъра Бисера Димитрова и поздравления от името на народния представител Десислава Танева и областното ръководство на партията.

Панорамата на образованието ще продължи до 24 април. Тя представя всички профилирани и професионални гимназии в Сливен, както и СОУ, които ще извършват прием след 7 и 8 клас през новата учебна година, един частен професионален колеж и Педагогическия факултет към ТУ – София.

 

Целта на проявата е да помогне на завършващите 7-ми клас и основно образование да се ориентират в предложенията на училищата и да се информират за възможностите за обучение по профили и специалности. Организатори на Панорама на образованието са Регионалният инспекторат по образованието – Сливен и Центърът за кариерно ориентиране.

 

С водосвет, извършен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий, по-късно бе открит и Центърът за кариерно ориентиране. Програмите по кариерно ориентиране, през които преминават през последните две години всички ученици от 1 до 12 клас в цялата Сливенска област, помагат децата да намерят отговор на всички въпроси, отнасящи се до професионалното ориентиране. На въпросите, свързани с избора на образование, обучение и работа, по занимателен и атрактивен начин, дават отговор кариерните консултанти. Специалистите в центъра организират разнообразни форуми на училищно, междуучилищно, общинско и областно ниво.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев