ГЕРБ-Сливен : Прокуратурата да каже има ли престъпление по казуса с двора на бившето училище „Антон Иванов”

---
24.04.2014 / 12:51

Групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Сливен не подкрепи предложението на кмета за отдаване под наем без търг или конкурс на част от двора на бившето училище "Антон Иванов" за ползване от ДЗЗД "П.Г. Хидро партньори". Предложението беше отхвърлено от съветниците и не се прие. Дворът на училището в „кв. „Клуцохор” се ползва като склад за машините на фирмата след разрешение на кмета на общината, но без решение на Общинския съвет.

 

Председателят на Групата на ГЕРБ Димитър Митев заяви, че с колегите си не подкрепя предложението, защото има съмнения за извършено престъпление и прокуратурата трябва да се произнесе по казуса. „Г-н кмете, искате с това предложение да узаконите едно беззаконие. Казвате, че има договор с фирмата от 8 април, но няма санкция на Общинския съвет. Защо не предложихте проект на договор за обсъждане? Как да защитим интересите на града, след като ние не знаем какъв е договорът, какви ангажименти сте поел пред фирмата?Трябва да ви е ясно, че не можете да се справите сам, без общинския съвет. Затова има разделение на властите! Никой няма против сградата и разрушената от фирмата ограда да се ремонтират, но това трябва да стане законно!”, каза Димитър Митев. Той настоява общинската администрация да представи договор с фирмата, в който подробно да бъдат описани дейностите, ангажиментите и сроковете.

 

Общинският съветник от ГЕРБ Керанка Стамова също изрази несъгласие с факта, че едва сега се иска решение на общинския съвет. Тя зададе и въпрос защо кметската администрация позволява тръбите за подмяна по водния цикъл да се поставят върху зелените площи.

 

Общинският съвет прие всички предложения на общинския съветник от ГЕРБ и председател на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания Стела Костова за подкрепа на културни и спортни мероприятия. Първото от тях е финансиране на издаване на книгата „Местно знание и сакрална топография в Сливенско” на видния сливенски етнолог д-р Владимир Демирев. Отпускат се средства и на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен за съфинансиране на Национален пленер за детска рисунка, на Помощно училище „Д-р Власаки Шуманов” за награди на участниците в спортния празник и в тържеството на тема „ И аз мога”, на читалище ”Изгрев 1928” – Драгоданово за транспорт за участие в Международен фестивал „Euro Folk – Черно море 2014”, на читалище ”Г.С.Раковски 1929” – Раково за дооборудване на музейна сбирка, на читалище ”Пробуда 1906” - Кермен за организиране на празника „Първи юни-ден на детето”.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев