Бойко Борисов: Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за Европарламент, а битка за доброто и злото

---
27.04.2014 / 21:30

Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за Европарламент, а битка за доброто и злото. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред над 14 000 членове и симпатизанти на партията в зала „Арена Армеец“, по време на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ за евроизборите на 25 май. Борисов подчерта, че има символично значение в това, че събитието съвпада с християнския празник Томина неделя. „Томина неделя е много важна дата. В началото Тома Неверни не е вярвал, че Господ ще възкръсне. Е, днес се е съгласил, че ще възкръсне и вече никой не се съмнявал. От днес, като гледат тази зала, им треперят мартинките и знаят, че Томина неделя е дошла за тях”, категоричен бе Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ обеща, че ще побеждава Станишев на избори, докато е лидер на БСП. „Такива наглеци като тези няма. Мислех да не им обърна внимание, защото не заслужават, но говорят за това, че българите не ни искали. Те вас са ви сложили втори. И след 4 години не са ви искали. Това са хора, които на бялото могат да кажат черно. От първия ден, откакто ГЕРБ дойдохме на власт, започнахме да изплащаме високите пенсии. От първия ден беше това. Те бяха взели решение на последното им заседание на Министерски съвет без да има пари в бюджета. Ето на това се казва нагъл лъжец. Аз ви обещавам, че този ще го побеждаваме на избори, докато е лидер на БСП. Той е и некомпетентен, първо се уплаши да стане премиер. Мога много да ви разсмивам с поведението на Пламен Орешарски. Да върти само Румъния, Виетнам, Китай. Сега голяма радост ще ходи в Хърватска... На Орешарски са му казали: "Ще идеш до Виетнам пет шест дни, плаж, море, жени по бански, ще се разходиш, само стой премиер". Нула експерт. Такъв е Орешарски“, подчерта Борисов. Той призова симпатизантите на ГЕРБ за пълна мобилизация за евроизборите. „Когато кажат „Бойко е в изолация“, си представям тази зала и виждам, че не съм. Не като тях да слагат балони в НДК за да изглежда залата пълна. Те са в паника и ужас и затова са зли и проклети”, заяви Бойко Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че ако беше останал премиер до края на мандата си, България вече щеше да бъде член на „Шенген“, а договорът за проекта „Южен поток” щеше да бъде подписан и газопроводът да се строи. „Кой им пречи да подпишат „Южен поток”? Какъв ГЕРБ му пречи на Станишев? Аз досега да го бях подписал и да го бях построил. Експертът Орешарски направил първа заварка на „Южен поток”, а сега тръбите ги няма. Остана само отдолу бетонът. Това е все едно като съм я открил тази зала, сега да дойдете и да намерите само бетона отдолу“, посочи Борисов. Той припомни, че Орешарски всеки ден прави копка на „Южен поток” и го подписва. „Разбрах, че щели да го подписват след изборите. И листът, и моливът са в тях, нека да го подпишат. ГЕРБ им пречел за „Белене” – идете и го подпишете! Къде ви е Хемус на варненци? Ще бъдете провинция, докато ГЕРБ не се върне на власт”, предупреди Бойко Борисов. „ГЕРБ има кауза. Да оставиш Бареков премиер… Вярно е, че много хора съм вкарал в затвора, но явно съм пропуснал. Следващия път няма да има пропуск”, посочи още председателят на ГЕРБ.

 

Борисов предупреди, че който не спазва Маастрихтските критерии, а те са 3 % дефицит и 60 % външен дълг, и се позова на такива като Пламен Орешарски, отива при Гърция. „България водеше най-стриктната финансова политика, а Жан-Клод Юнкер е човекът, който е правил Маастрихтските критерии. Той е бил над 20 години премиер на Люксембург. Който е ходил там, знае как изглежда“, обясни Бойко Борисов. Той подчерта, че ако Жан-Клод Юнкер е председател на Европейската комисия, като добър приятел на България, ще бъде добре за нашата страна. „България има близо 15,5 милиарда евро да усвоява от Брюксел и е много важно да има доверие в Европейската комисия. Заедно с Жан-Клод Юнкер имаме над 40 съвета и то по 2-3 дни, работили сме до 4.00 – 5.00 часа сутринта”, обясни той Бойко Борисов и добави, че само народът знае колко евродепутата от ГЕРБ ще бъдат излъчени в Европейския парламент. „ГЕРБ сме хора, които имаме трудови характеристики, ние сме хора, които сме работили, имаме трудов стаж, а това е много важно“, подчерта Борисов.

 

Кандидатът на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че социалистите наподобяват на Христофор Колумб, когато става дума за икономическата им политика. „Когато тръгнат – не знаят накъде отиват, а когато стигнат някъде – не знаят къде са. Накрая данъкоплатецът плаща сметката за цялата тази авантюра“, категоричен бе Юнкер. По думите му Европа ще решава каква е правилната политика в икономическата и фискалната област. „Необходимо е да се каже на избирателите в тази кампания – много важно е дали ще гласувате за ГЕРБ или за друга партия от семейството на ЕНП, или ще гласувате за социалистите. Всеки глас за ГЕРБ ще засили позицията на Европейската народна партия в следващия Европейски парламент. В ЕНП вярваме в политиките, които водят до растеж и създаване на работни места за хората, а не в политики, които водят до повече и повече дългове. Малките и средните предприятия са гръбнакът на нашата икономика. Повече от 90 % от всички работни места са благодарение на тях”, обясни кандидатът на ЕНП за председател на ЕК. Юнкер посочи, че през следващите 5 години Европейската комисия ще взема съществени решения за повече от 7 милиарда, които ще бъдат за структурни фондове за използване в България, а това са 3 % от БВП на България всяка година. „През следващите 5 години ЕС ще реши какво ще бъде бъдещето на механизма за сътрудничество и проверка. Знам колко важен е този механизъм за България. Знам, че често пъти той е бил много полезен инструмент за подкрепа на реформите и независима съдебна система в България. Ще работя за върховенството на закона и решителната борба с корупцията. Надявам се този механизъм за сътрудничество и проверка да бъде отменен по време на моя мандат като председател. През следващите 5 години ЕС ще решава дали България най-накрая ще стане пълноправен член на Шенгенското пространство – нещо, което аз лично много се надявам да стане”, заяви Жан-Клод Юнкер.

 

По време на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в зала „Арена Армеец“, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов представи всички кандидати от листата на партията за евроизборите през май. Цветанов подчерта, че ГЕРБ е силният глас на ЕНП за Европа. „Днес официално откриваме кампанията на ПП ГЕРБ за важния европейски вот. Отново показваме сила, обръщаме се към всички структури на ПП ГЕРБ с едно голямо благодаря за това, което правим в продължение на 7 години и това, което правим в последната година при това правителство, което отдалечава страната ни от Европа”, заяви Цветан Цветанов. Той припомни, че през 2009 г. имаше спрени еврофондове, организирана престъпност, отвличания почти всеки месец. „Към края на мандата на Станишев имаше усвоени средства, които бяха разплатени – около един процент, а бяха договорени само 15 %. В правителството на Бойко Борисов завършихме с 37 % усвоени и 103 % договорени във финансовия програмен период”, припомни Цветанов. По думите му номерът на бюлетината на ГЕРБ – 18, е изключително лесен, защото конституционното право да гласуваш идва, когато ставаш пълнолетен, идва на 18 години. „ГЕРБ е силният глас на Европа. ЕНП ще бие на тези избори и ПЕС ще са с по-лоши резултати”, добави зам.-председателят на ГЕРБ. „Ще направим инициатива, която ще даде възможност на 25 май по електронен път да гласуват българите, живеещи в чужбина, за да могат да дадат своя глас. Интернет адресът, на който ще става това, е evote.bg”, съобщи Цветанов Цветанов.

 

„ГЕРБ успя да съхрани Европа и България по време на кризата – нещо, с което се гордеят членовете на партията. Сега трябва да ги опазим от популизма и от неверието. Това не е просто задача, не е просто цел, това е дълг. По време на криза слабите и малодушните забравят какво ни крепи. Европа означава високи стандарти в образованието, нови инвестиции, модерно земеделие, работеща съдебна система, повече демокрация, спазване на гражданските права“, заяви водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев. Според него сега не е време за омерзение и смирение. „Сега е време да сме разумни и силни. Място за слабост няма. Защо България да ни избере? Защото сме себе си във време, когато това е трудно. Избрахме не лесните пътища, а правилните. Доказали сме, че можем да вървим напред, дори да падаме - ставаме, дори да боли и да има рани. Най-вече защото ние вярваме в хората и те вярват в нас. Това е отговорност, това е връзка, която не може да бъде прекъсната. Доказали сме, че можем и знаем, че България няма време за губене”, категоричен ба Томислав Дончев.

 

Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова посочи, че политиката трябва да бъде работа в екип. „Благодаря за всички резултати, които получихме – на г-н Борисов, на правителството на ГЕРБ, на целия екип на ГЕРБ и на европейската солидарност. Благодаря на депутатите в ГЕРБ, на досегашния Европейски парламент, които помагаха безрезервно на София. Това не е само отборът на ГЕРБ за Европейския парламент. Това е българският отбор на ЕНП, затова нека пожелаем успех”, призова Фандъкова.

 

„За последните няколко години, със съдействието на кметовете на ГЕРБ, се изградиха нови училища, детски градини. Българите почувстваха европейската солидарност. Какво се случва сега? Правителството ни попари с парен чук с Публичната инвестиционна програма, лишавайки големите общини от финансови средства. Няма да позволим, ще се броим включително и по съдебен път да докажем своята правота”, заяви заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов. „Местната власт в България стои плътно зад вас, г-н Юнкер. Не ни забравяйте, когато влезете в Европейския парламент!”, добави Николов.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев