ГЕРБ-Сливен призовава кмета да прекрати скритата предизборна кампания

13.05.2014 / 17:35

През последните дни в медийното пространство се публикува информация за проведени срещи по селата от кмета Милев, активисти на БСП и за концертни изпълнения на певеца Панайот Панайотов, който придружава групата за обиколки. Отправят се щедри обещания към жителите за неизпълнени досега ангажименти от страна на кметската администрация, представят се мащабни идеи за изграждане на детски градини, подмяна на настилки, поставяне на осветление и изграждане на инфраструктура.

 

Считаме, че подозрителната активност на кметската администрация е добре обмислена, скрита предизборна кампания, акт на безцеремонно подценяване на интелигентността на българските избиратели и ощетяване на общинския бюджет за предизборни цели на БСП.

 

Мнението, че тези срещи имат предизборна насоченост, се потвърждава от факта, че на тях не са поканени да присъстват представители на всички групи от Общинския съвет, на народни представители от всички политически партии от нашия избирателен район, а само активисти на БСП, сред които ръководни кадри и народен представител.

 

Възникват и дълбоки съмнения за използването на ресурс на общината от страна на кмета за така наречените „срещи на мегдана” и общоселски събрания, характерни за провеждането на предизборни кампании. Смятаме, че при ситуация на задлъжняване на общината, при недостиг на средства, общински пари се използват за предизборна агитация за БСП, вместо да се насочат за поети конкретни ангажименти от кметската администрация.

 

Отправяме питане на чии разноски пътува групата на Кольо Милев – за сметка на сливенските данъкоплатци, за сметка на БСП, или на някой друг? При първия вариант категорично считаме, че по време на срещите си кметът трябва да кани и представители на други политически сили, да дава отчет на хората за несвършеното от него и причините за нерешените им проблеми. Освен това, не е ясно и абсурдното присъствие на естраден изпълнител, както и размера на неговия хонорар.

 

Ако пътните разходи са за сметка на БСП, включително и сумата, която получава певецът, то тогава –„совалките” предизборна кампания ли са и защо кметът участва в тях?

Напомняме на кметската администрация, че според чл. 182 от ИК, ал. 3, има забрана за използване на държавен и общински транспорт за предизборни цели и логично възниква въпросът дали в случая не става дума за безцеремонно нарушаване на закона.

 

ГЕРБ за пореден път категорично се противопоставя срещу всички неморални и незаконни средства за провеждане на предизборна кампания. Предстоят избори за наши представители в Европейския парламент, а в Европа са недопустими характерните за някои политически субекти дребни хитрости за постигане на съмнителни цели. Всяка завоалирана машинация за привличане на гласове и заблуждаване на български граждани е признак за толериране на непрозрачност, нелоялност и безпринципност. Апелираме към отговорно отношение от страна на сливенския кмет, на уважение към институцията, която представлява и прекратяване на скритата предизборна кампания, която води!

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев