ГЕРБ -Сливен е за бързо решаване на проблемите в квартал „Речица”

---
16.05.2014 / 13:28

Групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Сливен подкрепи предложението за разрешаване на наболелите проблеми на кв. „Речица”, което беше единствената точка в дневния ред на днешната извънредна сесия на местния парламент. Предложението бе внесено от 26 общински съветници след настояване на Инициативен комитет общинската администрация сериозно да се намеси и да започне да решава задълбочаващите се проблеми на квартала. 2 500 жители на квартала са се включили в подписка с настояване за незабавни действия.

Гласуваното предложение включва три точки. Първата е възлагане на кмета да осигури средства, включително и чрез изменение на бюджета, най-късно на сесията през месец юни тази година, за цялостно асфалтиране на уличната пътна мрежа до 30 ноември. Първоначалното предложение предвиждаше средствата да бъдат отпуснати за рехабилитация на пътищата, но по предложение на председателя на групата на ГЕРБ Димитър Митев, се прие за цялостно асфалтиране. Гласувано беше още да се изгради оградата на гробищния парк.

 

Другите точки се отнасят до възстановяване на уличното осветление до 15 юни, предприемане на действия за премахване на нерегламентираните сметища и през месец юни кметът да снесе яснота за проектната готовност по отношение на водоснабдяването и канализацията на кв. „Речица”.

Димитър Митевл заяви от трибуната, че днешната сесия е пример за демокрация в действие. От една страна са жителите на сливенски квартал със своите основателни искания, от друга са медиите като посредник между изпълнителната власт и хората.

 

Общинският съветник от ГЕРБ и жител на квартала Димитър Батаков изрази съмнение, че ще бъдат довършени започналите през последните дни ремонтни дейности на пътищата. „Г-н кмете, в момента тази техника е изпратена да закърпи пет улици и да запълни по 1-2 дупки... Защо, когато се започне една улица, не се довършва? Разбираме, че няма средства в общинския бюджет, но да припомня, че има сключени много граждански договори с военни пенсионери. От друга страна – в бюджета са предвидени милиони за озеленяване и почистване, а кога тази фирма е дошла в „Речица” да почисти? А мен упреквахте, че си правя пиар на ваш гръб, защото изчистих парка, който се беше превърнал в змиярник!”

Димитър Митев обяви, че ГЕРБ приема подхвърлената от кмета идея средствата, които ще отидат за заплати на съветниците от днешната сесия, да бъдат насочени към изграждане на детска площадка в „Речица”. Митев предложи от своя страна кметът да дари половината си заплата за тази кауза.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев