Стела Костова, ГЕРБ : „В Аспарухово видях отчаяние и безверие”

---
26.06.2014 / 16:09

Шокирана съм от трагедията на хората в Аспарухово , от размера на нанесените щети при наводнението и тежкото положение на хората, заяви общинският съветник от ГЕРБ и председател на Ромска академия за култура и образование Стела Костова. Тя беше част от доброволците, които на 25 юни отпътуваха за Варна с микробус от Сливен и Бургас. В групата са участвали здравни медиатори, които работят с ромското население и медицински екип. През целия ден те са раздавали на бедстващите лекарства, извършвали са медицински прегледи и са изхвърляли кал от къщата на Сюлейман Ахмед от ул. „Горна Студена”. По думите на Стела Костова това е една от най-пострадалите сгради от пороя. Наложило се да повикат и багер, който дори затънал в калта.

 

„Сюлейман се разплака от това, че има кой да му помогне. Решихме да отидем в Аспарухово, защото трябва да се помага на хората в нужда, защото така е редно и макар само за един ден, да помогнем с каквото можем. Видях, че хората са обезверени и отчаяни. Подразних се от думите на някои публични личности, че ромите са само консуматори и крадци. Не, не е така. Аз видях роми, доброволци от различни села и квартали на Варна да помагат. В Аспарухово живеят работещи и добри хора, с добри семейства, а не ползватели! Ние сме многонационална държава, с различна култура и който не го приема, значи не обича родината си”, каза Стела Костова.

 

Тя изрази възмущението си, че само двама полицаи и две кучета са търсели изчезналото при стихията дете. „Ако имаше нужда от охрана на управляващите, полицаите от цяла България щяха да бъдат изпратени пред парламента, а в случая става въпрос за дете и не могат да го намерят, защото не изпращат хора. Трябва цялата полиция, пожарната и Гражданска защита да са на крак!”, допълни Костова.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев