Десислава Танева,ГЕРБ : Определението „активен фермер” подлежи на промяна

---
28.08.2014 / 16:47

„Приоритет на ГЕРБ в сферата на земеделието е развитието на животновъдството, зеленчукопроизводството и трайните насаждения. Те създават по-висока добавена стойност и по-висока заетост, което е основният проблем в страната”, заяви на среща със земеделски производители в село Самуилово областният председател на ПП ГЕРБ в Сливен Десислава Танева. На срещата присъстваха лидерът на партията Бойко Борисов и министърът на енергетиката в кабинета на ГЕРБ Делян Добрев.

 

Фермерите поставиха наболелите проблеми в сектора и притесненията си за развитието на земеделието в страната. Те изразиха недоволство от формулировката на определението „активен фермер”.

 

„ Определението все още подлежи на промяна, все още не е финализирано, може да се промени и да бъде по реалната земеделска дейност, каквито случаи има много. Тоест, когато човек произвежда определена суровина, да няма ограничения ако той я преработва сам. Това е част от концепцията по директните плащания, която беше разработвана от Министерството на земеделието и на 30 юли със скандал беше внесена и изпратена в Брюксел по отношение на схемата за малки фермери. Ние от ГЕРБ не бихме допуснали тази схема, така както е изпратена. Това подлежи на промяна и има още няколко месеца, ако сме в мандат, всичко това ще се оправи. Ако имаме тази възможност, ще коригираме всичко, което е в ущърб на реалния фермер. Наясно сме какво и как да променим”, каза Десислава Танева.

 

На срещата се засегнаха въпроси, свързани със субсидиите в земеделието, състоянието на животновъдството и наболелия проблем с огнищата от син език. Единодушно е мнението, че безотговорното отношение на държавата е довело до проблема, който ще има сериозни последствия за животновъдите месеци напред.

„Ако след 5 октомври ГЕРБ получи шанс за управлява, с всички интрументи на държавата ще помагаме на земеделието. Десислава Танева и Делян Добрев са хората, които ще работят с вас и знам, че ще намерим общ език”, обърна се Борисов към земеделците.

 

Той припомни за интереса на Катар към внос на агнета от България.

Лидерът на ГЕРБ откри в Самуилово нова и съвременно оборудвана кравеферма, изградена по мярка 121 от Програмата за развитие на селските райони за 1,5 милиона лева. Това е поредният проект, изготвен и спечелен по време на управлението на ГЕРБ.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев