Бойко Борисов: Единственото, което ме интересува, е думата „стабилност”

---
29.08.2014 / 09:57

Единственото, което ме интересува, е думата „стабилност”. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Казанлък. Той призова българите да мислят до изборите. „Ако ние имаме 115-120 депутати, тогава има смисъл да се разговаря. Тогава и с правителство на малцинството може да се работи. Всичко зависи от резултатите на 5 октомври. Нека не се спекулира с тази тема. Аз казвам, че ГЕРБ ще влезе в управление, само ако има над 110-120 депутати, за да може дори да поканим някой, останалите да не могат да взимат решения сами. И тогава преговорите ще ги водя пред медиите: „Дами и господа, ако ние се оттеглим, оставате 3,4 или 5 партии с по 30-40 депутати, ако искате, заповядайте. Аз този път ще ви помагам, с каквото мога”, посочи Борисов. По думите му тук категорично не става въпрос за коалиция. „В другите политически партии не виждам в момента никакъв разум или желание за диалог. Само чувам, с кого да се разбереш да управляваш заедно, че да създадеш един милион работни места. Това е несериозно. С БСП, които причиниха кризата, как да седнеш да говориш, след като винаги заминава някоя банка, когато те дойдат на власт. С кой да се разбереш в БСП и по коя тема?“, попита председателят на ГЕРБ. Борисов обясни, че това са първите избори, при които изобщо не мисли за избори. „Толкова е тежко това, което трябва да се прави след изборите, че единственото, което ме интересува, е думата „стабилност”. Ако ние не можем да осигурим стабилност, другите да я осигурят. Но България след 5 октомври не е ли стабилна, само на себе си можем да се сърдим. Някои приеха моите думи едва ли не, че изнудвам избирателите. Не, аз призовавам хората, които харесват ГЕРБ, да излезнат до урните, за да има висока избирателна активност и тези които победят, да имат моралното право да застанат твърдо и да кажат: „Ние сме длъжни да направим това или онова за избирателите“, подчерта Бойко Борисов.

 

„Нямам никакви комуникации с ДПС. Толерантността между политическите лидери води до политическа стабилност. Дори с най-големите си опоненти. Аз искам да ги призова към разум. А не да говорят, че всичко е стабилно. Нормално е политическите лидери да не се крият, да си говорят, да се чуват, защото и опозицията в условия на демокрация може да бъде убедена за подкрепа”, категоричен бе Бойко Борисов.

 

Необходимо е за България тегленето на нов заем, в размер на 5-6 милиарда лева, каза, Борисов, който преряза лентата на новата пожарна в Казанлък. Той подчерта, че след всичко, което е било проектирано и строено в мандата на ГЕРБ, сега хората виждат резултатите. „Имаше една нулева година на предишното правителство. Нулев период за България, не само нулева помощ от държавата за Казанлък, че сме тук, а и за всички останали. Мога по дати и падежи да кажа какви плащания има държавата така, както всяко едно семейство, всяка една фирма, всеки един бизнес имат дата, на която трябва да се върне вноска или да се внесе лихва към банката, която обслужва бизнеса. Много ясно казахме, ноември месец над 1,2 млрд. трябва да се върнат в бюджета, бюджетът няма пари. 12 и 15 януари, това е заемът, който е от времето на Милен Велчев, дотук са 4,5 млрд. лв., плюс, сега господин Бакалов казва, че не му достигат 200 млн. лв. за заплати, 48 млн. лв. за необезпечени поръчки, 20 млн. лв. за съдебна система. 200 млн. лв. април месец догодина идват от вересията на Орешарски за осигуровките. Дупката в бюджета в момента е към 1,2 млрд., плюс още 200 млн. лв., които станаха ясни в деня, когато актуализираха парите за Здравната каса“, категоричен беше Борисов.

 

„Слушахме Станишев и Орешарски, че ще отворят нови 250 хиляди работни места, а с 40 хиляди станаха повече безработните. Щяха да строят Белене, отидоха да купуват най-скъпия реактор от Уестингхаус. Говореха, че ще строят Южен поток. Оказа се, че най-големият успех на Реформаторския блок, както казаха, че те спрели Южен поток, още юли месец бившия премиер Орешарски е спрял всички дейности ,без да е необходимо това. Аз извадих този документ и го изпратих на господин Миков, за да не говори глупости, че служебното правителство е спряло Южен поток, и той вече три дни не реагира. От днес и реформаторите ще спрат, защото то не е техен успех, освен ако Орешарски не е техен. Защото Орешарски го спря“, подчерта Борисов.

 

„От днес в Казанлъшката пожарна може да започне организирането на специален музей на пожарната“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който подари на казанлъшките огнеборци пожарникарски шлем от 1917 година. Цветанов присъства в Казанлък на откриването на новопостроената сграда на местната пожарна, средствата за която са осигурени от правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. „Този пожарникарски шлем е от 1917 година и е от Берлинската пожарна. Пожелавам на момчетата тук да работят със същата немска точност и да постигнем немските стандарти”, каза Цветанов, подарявайки шлема на директора на местната пожарна. Бившият министър на вътрешните работи, припомни, че по време на мандата на ГЕРБ и Бойко Борисов за по-малко от 4 година със средства от Европейска солидарност са били осигурени над 400 нови противопожарни автомобили.

 

Бойко Борисов, Цветан Цветанов и народният представител от 42-рото Народно събрание Лиляна Павлова откриха и новоизграденото комбинирано спортно игрище в Казанлък. Новото игрище е на стойност 35 хил.лв., които са дарени от субсидията на ГЕРБ. Спортното съоръжение е изградено с доброволния труд на МГЕРБ от Казанлък, а дарените средства са използвани за закупуването на материалите, както и за осигуряване на нощно осветление и свободен достъп до интернет. „Винаги сме мислели за младите, за това ще продължим да даряваме средства за изграждането на спортни площадки в цялата страна, както правим и досега. Играйте и спортувайте, защото спортът учи на дисциплина и води до резултати”, обърна се Бойко Борисов към младежите, които ще използват игрището.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев