ГЕРБ-Сливен откри предизборната си кампания на Рождество Богородично

ГЕРБ-Сливен откри предизборната си кампания на Рождество Богородично
08.09.2014 / 18:11

Ако ГЕРБ получи управленски мандат, ще положим всички усилия да върнем стабилността в държавата и нейните институции, заяви на пресконференция водачът на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева. Тя представи всички останали кандидати и запозна присъстващите с основните акценти от управленската програма на ГЕРБ.

Реализирането на пакета от мерки, предвидени в програмата, следва да доведе до стабилност, перспектива за българските граждани, възможност за професионална реализация и образование в страната, каза Танева.

ПП ГЕРБ е „за” запазване на системата за данъчно облагане и обединяването на НАП с Агенция „Митници” с цел по-ефективнен, публичен и прозрачен контрол на събираемостта на приходите.

„Не смятаме да променяме данъчното облагане и данъчните ставки. Предвиждаме разделение на икономическото министерство, в което министърът на икономиката няма да се занимава с енергетика, а с привличане на чуждестранни инвестиции и икономическия растеж, към който ще се стремим”, каза Танева.

Тя очерта и другите приоритети на ГЕРБ – въвеждане на електронно управление, продължаване на важните инфраструктурни проекти, възстановяване на плащанията по спрените европроекти, продължаване на пенсионната реформа.

„Това, към което се стремим, е пенсионерите да получават доход, който да замества в по-пълна степен дохода, който са получавали когато са полагали труд. За ГЕРБ е важно да утвърдим тридетния модел, който предвижда първоначално увеличаване на интензитета за помощ до трето дете. Другият пакет от мерки по повод демографската криза е отпадането на лимитите за ин витро процедурите и осигуряване на пълна финансова обезпеченост за фонд „Ин витро”.

Най-важният инфраструктурен проект, който ГЕРБ ще продължи като политика от предходния мандат, е магистрала „Хемус”, окончателното завършване на отсечката „София-Варна” и завършване на магистралите „Струма” и „Марица”. В сферата на енергетиката партията предлага независим регулатор и енергийна реформа, пълна либерализация, определяне на пазарни цени и всеки да може да избира доставчика си на ток.

„За 500 хиляди души ще определеим сума от 300 милиона лева за подкрепа на разходите за отопление през зимния сезон. По отношение на енергийната ефективност предвиждаме по програма над 2 милиарда лв. за саниране на междуфамилните жилищни сгради и панелните блокове”, допълни водачът на сливенската листа.

ГЕРБ ще работи и за увеличаване на средствата в образованието и науката, за по-високо заплащане на учителите, за увеличаване на квалификацията им и оптимизиране на учебните програми. Програмата на партията залага на разработването на електронни учебници, използването на информационни технологии в цялостното обучение. Предвижда се независима външна акредитация на висшите училища, активно включване на обучение чрез работа, на т. нар. дуално обучение, което стана факт именно с усилията и по предложение на ГЕРБ в 42-то НС.

Десислава Танева увери, че екипът в Сливен ще следва националните политики и ще продължи да работи за местни, начертани в предишния мандат на ГЕРБ приоритети. Единият от тях е изграждане на многофункционална спортна зала, физкултурен салон за три големи гимназии, подобряване на инфраструктурата в града и завършване на европейските проекти, по които се работи в общината.

„За нас тези избори са девети поред. В Сливен нямаме изгубени избори, освен балотаж през 2011 г., но ГЕРБ за региона беше отново първа политическа сила. На европейските избори, които спечелихме, резултатът беше най-добрия и по-висок от средния за страната. Сега тръгваме в надпреварата с увереността и самочувствието за девета поредна победа”, заяви Танева.

След пресконференция деветима от кандидатите в листата на ГЕРБ, които са от община Сливен, подариха девет икони на девет църкви в общината. Номерът на ГЕРБ в бюлетината за изборите на 5 октомври е № 9.

Десислава Танева подари икона на църквата в село Тополчане, Мария Белова – в село Самуилово, Камен Костов – в с. Гавраилово, доц. Петьо Келеведжиев – в Голямо Чочовен, Милена Чолакова – църквата „Св. Богородица” в Сливен, Красимир Кръстев – храм „Св. Димитър”-Сливен, Силвия Маринова – в „Св. Никола”-Сливен, Георги Стоянов – манастира в село Чинтулово и Веселина Миланова – в църквата на кв. „Речица”.

Останалите трима кандидати от листата, представляващи Нова Загора и Твърдица – Галя Захариева, Ивайло Енев и Петко Борисов, предвиждат подобни инициативи в техните общини.

 

Листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ-Сливен

 

1. Десислава Танева

2. Галя Захариева

3. Мария Белова

4. Камен Костов

5. доц. Петьо Келеведжиев

6. Ивайло Енев

7. Милена Чолакова

8. Красимир Кръстев

9. инж. Петко Ненов

10. Силвия Маринова

11. Георги Стоянов

12. Веселина Миланова

Още снимки от новината

ГЕРБ-Сливен откри предизборната си кампания на Рождество Богородично
ГЕРБ-Сливен откри предизборната си кампания на Рождество Богородично
ГЕРБ-Сливен откри предизборната си кампания на Рождество Богородично
ГЕРБ-Сливен откри предизборната си кампания на Рождество Богородично

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев