Бойко Борисов: Само със спокойствие може да бъде гарантирана стабилност на България. Желая толерантна кампания

---
07.09.2014 / 19:57

Този народ трябва да разбере и всички ние като хора, че само работа, и пак работа и работа, може да донесе пенсии и заплати. Стига с това „държавата я няма” - как така, а кой замърсява природата и боклука по реките? Затова работа, дисциплина, уважение към противниците. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на предизборната кампания на партията в зала „Арена Армеец“ в София. По думите му, само със спокойствие може да бъде гарантирана стабилност, само това ще донесе инвестиции и ще успокои бизнеса. „Желая толерантна кампания и успехи. Надявам се и в другите политически формации да има повече реализъм, да разберат, че са си отишли не заради ГЕРБ, а заради лошо управление. Това не е стабилна държава, в която всяка година се провеждат избори”, посочи Борисов. Той бе категоричен, че най-добрата оценка за това кой как е управлявал, я дава народът. „След метежа, който ни спретнаха, ми е ясно как февруари миналата година направиха всичко, включително и ЕРП-тата, които задържаха сметките 45 дни, за да ги надуят. Като гледам знаковите протестиращи от тогава сега къде отиват да бъдат пиари, ми става ясно как ни свалиха”, обясни председателят на ГЕРБ. Според него ГЕРБ отстрани грешките си, партията стана по-добра и затова след тези февруарски събития българите два пъти поред ни поставиха на първо място.

 

„Само ГЕРБ е независима партия и целта на първите месеци след парламентарните избори беше да бъде унищожена ГЕРБ. Така, както направиха със СДС – унищожиха го. Когато царя дойде, на Орлов мост се събраха 1 милион души за да го посрещнат - небивало нещо. За четири години ликвидираха и НДСВ. Целта беше да ни унищожат, но се видя, че с цялата репресивна мощ не само, че не ни унищожиха, но ги победихме два пъти. Дано не прибегнат до други мерки, защото би било лошо за държавата”, подчерта Борисов. Той посочи, че хората избират партиите да управляват и ако не могат, ги сменят. „Кадрите на ГЕРБ, експертният ни потенциал, могат да будят само завист в другите политически партии. Само ГЕРБ може да строи инфраструктура. Унищожиха „Струма”, същото като с „Дунав мост 2”, а „Хемус” я извадиха от програмата. За всички стана ясно в какво финансово и икономическо положение е страната. БСП, ДПС и Атака щяха още да управляват, ако знаеха, че нещата са наред“, категоричен бе Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ подчерта, че когато обслужваш корпоративни интереси, когато има обръчи от фирми и какво ли не, няма как да ти се случат добре нещата. „Има една истина – дойдат ли БСП на власт, спират европейските фондове, дойдат ли ГЕРБ, ги пускат“, заяви Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ посочи, че за него не е важно кой ще е премиер, защото това го определят хората и не е редно предварително това да се поставя като въпрос. „Да спрем да занимаваме обществото с избори. Победа, с толерантни и мирни средства, на база на знания и умения. Изключително важно е ние, особено ако сме първи, защото само народът може да ни подрежда, от висотата на победата да не се подадем на реваншизма, макар че те толкова го заслужават. Много ми се иска, поголовната сеч, която настана от ДПС и БСП преди година и два месеца, където бяха сменени всички кадри на ГЕРБ, да не се повтаря“, каза още Бойко Борисов. Той призова българският народ да се обедини и без външна помощ да надскочи омразите и да се опитаме да бъдем по-нормални и по-добри с нашите опоненти. „ГЕРБ не е антируска партия. В същото време сме надежден и лоялен евроатлантически партньор. Трябва да бъдем умерени“, посочи Борисов.

В началото на словото си председателят на ГЕРБ призова всички хора в залата да станат и да запазят минута мълчание в памет на жертвите от бедствията в България през последните месеци. „От партия ГЕРБ дадохме 70 хиляди лева за помощи и храни на пострадалите в Мизия. Ще решим дали да бъдат отпуснати още 100 хиляди лева на кметовете. Дали сме милиони да помагаме за засегнатите от бедствието“, припомни Борисов.

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ залага на реформи, които да се реализират заедно с всички български граждани, за да може да бъде наваксано изпуснатото през последната година и половина. „Както във всяка една кампания, която сме правили досега, залагаме на позитивния тон, конструктивния диалог и се надяваме да има смислен политически дебат на политически идеи, платформи, управленски програми. ПП ГЕРБ е единственият кандидат, представил точките от своята програма”, припомни Цветанов. По думите му ГЕРБ постоянно увеличава членовете си, които вече са 84 хиляди, а от тях над 12 хил. са младежи и девойки. „ГЕРБ има своя потенциал, своята сила и е най-голямата политическа партия в последните осем години. Партията е печелила местни избори, европейски избори, президентски избори и парламентарни избори. ГЕРБ има лидер, председател, който може да води целия този отбор, наречен националния отбор на България”, категоричен бе председателят на Националния предизборен щаб на партията. Според Цветанов, когато има такъв лидер в център-дясно, не трябва да се пилее енергия, а тя да се обедини около разумния избор. „Този вот на 5 октомври действително трябва да покаже, че за първи път през 25-годишния преход България може да има министър-председател, ккойто да повтори мандата си. „Много е важно, когато си силен, да признаеш грешките, но важно е да градиш доверие. Този успех е успех, благодарение на всички вас, на всички демократични граждани, които искат едно – България да върви по европейския път, към евроатлантическите ценности, да спечелим доверието за връщане на европейските фондове, защото всички общини се нуждаят от нея“, обясни заместник-председателят на ГЕРБ. Цветанов призова гражданите да гласуват масово на 5 октомври. „Когато гласуваме, спасяваме родината си, спасяваме България, а това става със силен център 9 и Бойко Борисов – централен нападател“, призова Цветан Цветанов.

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев