Бойко Борисов: ГЕРБ трябва да спечели изборите, за да си оправим държавата

---
12.09.2014 / 16:37

ГЕРБ трябва да спечели изборите, за да си оправим държавата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите. По думите на Борисов, управляващите през последната година и половина направиха толкова много беди, че няма никакъв оптимизъм в момента. „Искаме да подпомогнем земеделието, защото то е наш приоритет, но дефицитът на бюджета е 4%. В енергетиката дупката е над 4 млрд. лева. Въпросът вече е дали изобщо ще можем да стабилизираме страната“, подчерта Бойко Борисов.

 

По време на срещата бяха обсъдени основните проблеми, които стоят пред сектора за производство на зърно – възможностите за плащане на субсидиите в началото на годината, проблемите в схемата за малките фермери, ускореното връщане на ДДС и др. Обсъден беше и проблемът с ваучерите за получаване на гориво за земеделските производители, по който бе постигнато единодушно съгласие, че схемата трябва да остане същата, но е необходимо да бъдат приети законодателни промени, които да я оптимизират.

 

„Целта на ГЕРБ е балансирана подкрепа в земеделието. Предвиждаме запазване на подкрепата за сектор зърнопроизводство. Ще мотивираме инвестициите на интензивните сектори, които носят по-висока заетост“, заяви на срещата водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Сливен Десислава Танева. Двамата с Борисов запознаха ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите с детайли от управленската програма на ГЕРБ в сектор земеделие. От Асоциацията заявиха, че очакват от ГЕРБ повече експертност и балансирана политика, която да води до увеличаване на доходите и повече заетост.

 
 

Copyright © 2008-2023 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев