Мария Белова: ГЕРБ ще настоява за намаляване на парите за консултанти по ПРСР

---
13.09.2014 / 11:18

Управленската програма на партия ГЕРБ в сектор „земеделие” е насочена към продължаване на политиката за приоритетна подкрепа на интензивните сектори - животновъдство, зеленчукопроизводство, трайни насаждения и биологичните производства. Това заяви кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ в Сливен Мария Белова на среща с избиратели в село Самуилово. Тя допълни, че ГЕРБ ще бъде против предложените от предишното правителство плащания по мярка „малък фермер” от 1 250 евро във вида, в който са изпратени в Брюксел. Според нея мярката трябва да остане, но за реално земеделие и при отчитане на реална дейност. В противен случай ще се обслужват определени социални групи и няма да се постигне ефекта, който предвижда европейската директива.

 

Белова потвърди и категоричната позиция на ГЕРБ за намаляване на средствата за консултантски услуги по Програмата за развитие на селските райони. В своя вариант на програмата правителството на Орешарски предвиди 160 милиона за консултанти - пари, които могат да бъдат насочени към земеделските производители и ГЕРБ ще настоява за това.

 

Мария Белова посочи още, че в сектор „енергетика” ГЕРБ си поставя сериозна и амбициозна задача. Един от основните акценти е приемането на Национална програма за енергийна ефективност за саниране на многофамилни жилища при опростена процедура. Предвижда се още трикратно увеличаване на средствата за енергийни помощи за подпомагане на над 500 000 домакинства. „Особено важна цел в сектор „енергетика” е енергийната независимост на страната ни и прекъсването на монополите. Предстои засилено проучване на наличието на газ в Черно море като собствен източник на енергия, което би довело до понижаване на цената на газа до 35 %”, каза Белова.

 

Данъчната политика при следващ мандат на ГЕРБ ще бъде насочена към насърчаване на икономическия растеж и запазване на действащите ставки на преките данъци. ГЕРБ ще прилага най-ниските допустими в ЕС активни ставки, за да можем да не се натоварват допълнително доходите на гражданите.

Мария Белова посети Самуилово заедно с кандидатите на народни пердставители Милена Чолакова, Веселина Миланова и Георги Стоянов. На срещата с избиратели присъстваха и общинските съветници Керанка Стамова и Димитър Батаков.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев