Делян Добрев и Десислава Танева се срещнаха с ветеринарни лекари в Хасково

---
16.09.2014 / 16:04

Водачът на листата на ГЕРБ в Хасковски регион Делян Добрев и кандидат-депутати от региона се срещнаха с ветеринарни лекари в Областната администрация. Специални гости на срещата бяха водачът на листата на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева , Цветан Димитров - бивш зам. министър на земеделието и храните, и Стефка Здравкова - Председател на Областната колегия на Български ветеринарен съюз (БВС).

 

Делян Добрев посочи, че ГЕРБ разполага с доказани експерти, които могат да решат наследените от предишното некомпетентно управление проблеми в селското стопанство. „Очаквам от Вас не само да задавате въпроси, но и да направите препоръки на база собствения ви опит. Съществуващото в момента противопоставяне между държавни и частни ветеринари и напрежението между Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и БВС са вредни за развитието на сектора“, каза Добрев.

 

Десислава Танева представи концепцията на ГЕРБ за развитие на сектора. „ГЕРБ има ясни приоритети – животновъдство, зеленчукопроизводство и трайни насаждения. В тези направления ще стимулираме стопаните, като държавата ще поеме част от разходите за наемане на сезонни работници. Планираме да подкрепим реално малките и средни стопанства, като възстановим европейските фондове и увеличим държавната помощ за сектора“ , подчерта Танева.

 

Цветан Димитров беше категоричен, че такъв хаос в управлението на земеделието не е имало никога. „Като експерт, участвал в разработването на програмата на ГЕРБ за сектора, ви уверявам, че ГЕРБ планира прозрачна и ефективно работеща администрация, драстично облекчаване на административните режими и стимулиране на младите специалисти да останат да работят в България. Необходима е спешна корекция на бюджета, за да се осигури нормално функциониране на сектора“, обясни той.

 

Ветеринарите се обединиха около становището, че заради некомпетентното управление и закъсняла реакция на държавата в момента има разпространение на болестта „син език“ в България, което е недопустимо.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев