МГЕРБ-Сливен се включи в кампанията „Капачки в действие”

---
17.09.2014 / 12:15

Младежите от ГЕРБ – Сливен се присъединиха към националната инициатива на фондация „Идея в действие”. Кампанията се нарича „Капачки в действие” и се изразява в събиране на пластмасови капачки от бутилки, които се предават за рециклиране. Със средствата от рециклирането фондацията закупува електроуреди за социални домове и нуждаещи се граждани. Капачките се събират в над 40 градове и села в цялата страна. В Сливен също има пункт, създаден от сдружение „Блян за романтика, цветя и космос”. Представители на младежката организация на партията и кандидатът на народен представител от листата на ГЕРБ в Сливен Силвия Маринова предадоха в сдружението пет чувала с капачки. Два от тях са донесени в офиса на ГЕРБ от граждани, научили за инициативата.

 

Младежите призовават всеки, който има желание, да се включи в безсрочната акция. Събраните капачки се предават в офиса на ГЕРБ на бул. „Цар Освободител” №17, или на адреса на сдружение „Блян за романтика, цветя и космос” – Сливен - ул.”Дрин” № 4 /къщата на Дамян Дамянов/.

Фондация „Идея в действие” вече е събрала три тона капачки от началото на септември миналата година до сега. За всеки тон получава от фирмата за рециклиране по 500 лв. Закупени са три електроуреда, дарени на три от домовете за сираци в страната.

 

Зелената благотворителна кампания „Капачки в действие” е кауза без краен срок и се установява като постоянна. Сега погледите и усилията на събирачите от цялата страна са насочени към следващия четвърти тон, за да стане възможно скоро четвърти дом за деца да се сдобие с нов електрически уред.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев