Десислава Танева в Монтана: Приоритет на ГЕРБ ще са инвестициите в хидромелиоративните структури

---
24.09.2014 / 09:50

В управленската програма на ГЕРБ се предвижда изработване на Кодекс за земята, който да гарантира правата на собствениците на земя, както и коректни отношения в земеползването. С тези думи водачът на листата за област Монтана Десислава Атанасова откри срещата със земеделските производители в Северозападния регион – Монтана, Видин и Враца, която се проведе в Монтана по нейна инициатива. В дискусията участваха също водачът на листата в Сливен Десислава Танева, бившият заместник изпълнителен директор на фонд „Земеделие“ в правителството на ГЕРБ Свилен Костов, както и водачът на листата за област Враца Петя Аврамова, кандидати за народни представители от листите с кандидати за народни представители на Монтана и Враца.

„Ние ще продължим това, което започнахме в мандата на ГЕРБ. Ще отстраним някои грешки, които сме допуснали в сектор „Земеделие“ заяви Десислава Танева. Основен акцент в управленската програма на ГЕРБ е развитието на животновъдството, зеленчукопроизводството и трайните насаждения, което би довело до по-висока добавена стойност и нови работни места, което е основния проблем за страната, особено в Северозападния регион, допълни Танева. „Предвиждаме нотифициране на допълнителни държавни помощи за подпомагане на земеделски производители за временно наемане на работници по отделни кампании. Подобна система действа ефективно във Франция”, поясни Десислава Танева. Тя подчерта, че при нов мандат на ГЕРБ, приоритет на управлението ще са инвестициите в хидромелиоративните структури на държавата.

 

По нейните думи трябва да се продължи и политиката за оказване на държавна помощ по отношение на отстъпката от акциза на горивата за селското стопанство. По линия на електронното правителство, което е един от основните приоритети на ГЕРБ, планираме заявленията за подкрепа да се подават по електронен път, а не да се ходи на място”, подчерта Танева.

 

На срещата бяха засегнати въпроси, свързани със субсидиите в земеделието, съоръженията на напоителните системи, мери и пасища и „активен фермер”. „Активен фермер да бъде този, който има реални приходи и реална земеделска дейност, което се доказва със съответните документи и да изпълняват условията за „активен фермер“, поясни Десислава Танева.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев