Десислава Танева, ГЕРБ: Ще работим за актуализация на националния бюджет

---
24.09.2014 / 10:14

Ще работим за актуализация на националния бюджет. Това заяви кандидатът за народен представител Десислава Танева на среща с картофопроизводители от София област. На събитието присъстваха зам.-министъра на земеделието Свилен Костов и кандидатите за народни представители от Софийска област Ирена Коцева, Валентин Милушев и Ваньо Тодоров. Десислава Танева каза още, че има нужда от основна актуализация на нормативната уредба за поземлените отношения. „Държавата е в изключително тежко финансово положение, включително и в сферата на земеделието. Най-добрият вариант, за който може да се борим, е да върнем размера на националните средства, които по нашия мандат отделяхме за земеделие. Само за животновъдство бяха два пъти по-малко от предходния период. В момента няма една стотинка във фонд „Земеделие” и плащанията не могат да бъдат получени преди актуализацията на бюджета”, каза Танева.

 

Тя припомни, че по време на управлението на ПП ГЕРБ са предприети редица реформи, които регулираха по нов начин пазарните взаимоотношения в сектор Земеделие. „Тези реформи доведоха до постоянен ръст в основните икономически показатели за аграрния сектор (селско, горско и рибно стопанство), като брутната добавена стойност на отрасъла от 2,26 млрд. лв. през 2007 г. нараства ежегодно и в края на 2013 г. надминава 3,77 млрд. лв.“ допълни тя.

 

Танева подчерта, че ПП ГЕРБ ще продължим своята политика на подкрепа развитието на балансирано, модерно земеделие и пазарно ориентирани, конкурентоспособни земеделски стопанства. „Основен акцент в работата ни е приоритизиране на интензивните сектори в земеделието - животновъдство, зеленчукопроизводство и трайни насаждения, и биологичните производства“, заяви тя.“„Ще работим за електронно обслужване на земеделските производители, което ще доведе до една публична и отворена система за да има граждански контрол“, заяви кандидатът за народен представител. Тя акцентира че ПП ГЕРБ ще работи за едно конкурентоспособно и устойчиво земеделие чрез оптимизиране на поземлените отношения чрез нов Кодекс за земята, гарантиращ правата на собствениците, сигурността и устойчивостта в обществените отношения в земеползването.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев