Галя Захариева: Образованието – един от основните приоритети на ГЕРБ

---
24.09.2014 / 15:10

Сред основните приоритети в управленската програма на ГЕРБ е образованието, заяви на среща с избиратели кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-Сливен Галя Захариева. По думите й, образованието и научните изследвания са основни и водещи фактори за икономическото развитие на България. ГЕРБ предвижда приемането на новия Закон за предучилищното и училищното образование, по който в мандата на ГЕРБ бе постигнат консенсус, но не беше приет от 42-то Народно събрание заради липсата на отношение от страна на управляващите от БСП и ДПС, подкрепяни от Атака. Необходимо е приемане и на Закон за висшето образование, както и на Закон за насърчаване на научните изследвания.

 

„Образователна система трябва да бъде в синхрон със съвременните образователни модели и новите технологии, с актуалните научни постижения, с потребностите на бизнеса и държавата”, каза Захариева.

Тя потвърди становището си, че чрез образователната система младите хора трябва да имат възможност да се реализират на професионална основа и да имат добри перспективи в България. Осъществяването на връзката между средното образование и пазара на труда ще се случи чрез активно въвеждане на дуалната система – обучение чрез работа, чиито основи бяха поставени по време на управлението на ГЕРБ.

 

Ивайло Енев изрази удовлетвореност от факта, че в листата на ГЕРБ-Сливен са включени хора, живеещи на територията на областта и познават проблемите по места. Според него е много важно кандидатите за народни представители да не бъдат спуснати „отгоре” и прави чест на ръководството на партията, че се довери на преценката и предложенията на местните структури.

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-Сливен Галя Захариева и Ивайло Енев проведоха редица срещи в общината, включително и с пенсионирани учители. Двамата кандидати запознаха присъстващите с всички приоритети в управленската програма на ГЕРБ. Общото впечатление от срещите с хората е тяхното желание за стабилно управление на страната от партия, която да поеме отговорност и предприеме решителни действия за промяна. „Призоваваме всеки жител свободно да упражни правото си на глас, позовавайки се на своята съвест и разум. В името на стабилна България хората да гласуват с № 9 в интегралната бюлетина!”, каза Галя Захариева.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев