Георги Стоянов, ГЕРБ: Санирането на панелните жилища ще удължи живота им с 20-30 години

---
24.09.2014 / 15:35

Трима от кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-Сливен – доц. Петьо Келеведжиев, Красимир Кръстев и Георги Стоянов се срещнаха с жители на кв. „Дружба”. Те представиха основните приоритети от управленската програма на партията. Георги Стоянов акцентира върху амбициозната програма за енергийна ефективност, според която по-голямата част от панелните жилища ще бъдат санирани. Средствата, предвидени за това, са в размер на около 2 милиарда лева.

 

„Към момента в България има около 700 000 домакинства, които живеят в такива жилища. Трябва да се има предвид, че първият жилищен блок от панелното строителство е построен преди около 40 години, а по технологични норми животът на едно такова жилище е 50 години. Заедно с повишаването на енергийната ефективност, чрез програмата ще се удължи и живота на сградите, които в 10-годишен срок биха могли да се санират и реновират за поне още 20-30 години”, каза Георги Стоянов.

 

Доц.Келеведжиев заяви, че сред основните приоритети в програмата на ГЕРБ е образованието. Предвижда се приемането на Закон за предучилищното и училищното образование, Закон за висшето образование, както и на Закон за насърчаване на научните изследвания. Според него, ще се търси синхрон между образованието, съвременните технологии и научните постижения. Красимир Кръстев потвърди готовността на партия ГЕРБ да продължи с подкрепата за спорта и спортните деятели.

На срещата присъстваха общинският председател на ПП ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов, председателят на Групата общински съветници Димитър Митев, членовете на областното ръководство д-р Димитър Павлов, Тодор Начев и Живко Минчев.

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев