Десислава Танева, ГЕРБ: Високата избирателна активност ще намали влиянието на купения вот

Десислава Танева
29.09.2014 / 11:13

Водачът на листата с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева призова на 5 октомври всички граждани да излязат и да гласуват. Тя бе категорична, че високата избирателна активност ще намали влиянието на корпоративния и купения вот. Десислава Танева се срещна с избиратели в Твърдица, придружавана от кандидатите Галя Захариева и Милена Чолакова. Водачът на сливенската листа представи основните акценти от управленската програма на ГЕРБ. По отношение на сектор “Земеделие” тя заяви, че ако ГЕРБ има мандат за управление, ще направи всичко възможно, за да стартира Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) през пролетта на следващата година. “Това е един възможен оптимистичен срок. Не сме съгласни с програмата така, както беше предложена от правителството на Орешарски, защото бюджетът за следващите седем години е намален с половин милиард, в сравнение с предходния програмен период. Освен това, от бюджетите на мерките 121, 112 и 123 бяха взети още 160 милиона, които се пренасочиха към мерки за консултации, професионално обучение, техническа помощ. Тоест, към всичко, свързано с обслужването на земеделски дейности, но не и за самата дейност. В хода на одобрението на програмата ще извършим пребюджетиране. Ще се опитаме от всички мерки да вземем максимално възможен бюджет и да върнем средства към мерките за бизнеса”, каза Танева.

 

Тя допълни, че ГЕРБ ще въведе друг лимит, или горен таван на всяко проектно предложение, за да достигне програмата до много по-голям брой земеделски производители отколкото в предходния период, да има средства за средните и малки ферми. “По самите мерки за инвестиции ще гарантираме бюджети за животновъдство, трайни насаждения и зеленчукопроизводство”, каза тя. Друг акцент в програмата на ГЕРБ, свързан със земеделието, е схемата за малките фермери. Ще се предложи тя да не бъде по модела на Местан, а да бъде в интерес на този фермер, който реално работи собствена или наета земя до 20-30 декара и не възнамерява до 2020 г. да се разширява. Годишното плащане ще бъде определено на база на реален обем земеделска дейност.

 

“За първи път ГЕРБ ще предложи на земеделските производители нова държавна помощ за временна заетост в земеделието. Те ще имат възможност да наемат работна ръка за кампаниите и на практика държавата да плаща на принципа на временната заетост”, заяви Танева. Тя увери, че в следващ мандат на ГЕРБ няма да има замразяване на доходите, ще се възстановят плащанията по спрените оперативни програми и стартиране на новите. Ще се запази данъчната система такава, каквато е, но се предвижда обединяване на НАП и Агенция “Митници”. “През мандата на Орешарски се приеха законодателни промени, които отслабиха контрола върху производството на акцизни стоки и това доведе до един милиард лева по-малко, а държавните разходи са по-големи”, каза Десислава Танева. Приоритет за ГЕРБ в сектор “Енергетика” е търсенето на алтернативни източници за енергийна независимост на страната, либерализация на пазара на ел.енергия, законодателни промени за независимата държавна комисия за енергийно и водно регулиране и промяна на статута на ЕРП-тата. Дългосрочната цел на ГЕРБ в сферата на здравеопазването е преминаване от клинични пътеки към диагностично свързани групи и въвеждането на електронните услуги.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев