Град Твърдица отбеляза своя празник на Петковден

---
14.10.2014 / 14:19

Общинският съвет в Твърдица удостои със званието „почетен гражданин” сценаристът и режисьор Илия Костов и инж. Петко Петков. Това стана по време на тържествено заседание на местния парламент по повод празника на Твърдица – Петковден.

 

С името на Илия Костов се свързват филмите„Мадам Бовари от Сливен”, „Особено слънчево”, „Асистентът” и др.

Инж. Петко Петков е общественик, изявен дарител на редица меропирятия в общината. Със собствени средства е извършил ремонт на църквата в кв. „Козарево”. Имената на Костов и Петков бяха вписани в почетната книга на Твърдица и те положиха подписите си на нейните страници.

 

Преди заседанието на Общинския съвет, на пл. „Свобода” беше извършен ритуал по издигане на знамената на община Твърдица, на Р България и Европейския съюз и поднасяне на цветя пред паметника на Свободата.

„За мен е чест и удоволствие да ви поздравя с празника на град Твърдица - храмовият празник на нашата църква, който честваме за 21-ви път. Нека Св. Петка като закрилник на дома и семейството да ви дава воля и сили, да бъдете живи и здрави. На вас и вашите семейства благоденствие. Искам да ви уверя, че все така ще работим за благоденствието на града”, заяви в словото си кметът на общината Атанас Атанасов.

 

Сред официалните гости на тържеството бяха областният координатор на ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, Галя Захариева от ГЕРБ-Нова Загора, общинският координатор на партията в Сливен Здравко Костадинов и общинският съветник Тодор Начев.

По време на церемонията беше прочетен поздравителен адрес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов:

„На днешния светъл празник -Петковден, пожелавам да бъдете силни и много здрави. Сигурен съм, че и занапред ще допринасяте за развитието на общината и вярвам, че тези усилия ще бъдат оценени от всички жители. Убеден съм, че това са целите, които всички ние трябва да следваме – за да имаме успехи е необходима много активна работа и изпълнение на проекти, и инициативи, които са в полза на населението”.

Своите поздравления изпрати и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. В своето приветствие тя отбелязва, че Твърдица се нарежда сред най-китните и забележителни планински български градове.

 

„Вие имате изключителни поводи за гордост – вековна и богата история, съхранени традиции и неповторима природа. Убедена съм, че местната власт и гражданите притежават и сили, и идеи, и упоритост да реализирате своите възможности, за да се развива Твърдица стабилно и устойчиво, утвърждавайки се като желано място за инвестиции и живот”, пише Мария Габриел.

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев