Десислава Танева: Следващата седмица ще обявя политическия си кабинет

---
09.11.2014 / 11:36

За изминалия период на управление на Министерството на земеделието мога да кажа само едно – всеки безспорно прави грешки, но доста назад, още в предизборната кампания на ГЕРБ, си казах, че трябва да престанем да си посипваме главата с пепел, каза новият министър на земеделието Десислава Таневав интервю за предаването "Неделя 150".

 

Ние бяхме едни от малкото, които казахме къде сме допуснали грешки. Ние сме ги видели, казали сме ги, излезли сме с платформа и сме получили това обществено доверие. И в мандата, който управлявахме 2009-2013-а година, като председател на Комисията по земеделие и храни, стремежът ми винаги е бил да се работи в екип, в обща посока. Мисля, че в общ план сме успели. Важното е в момента да продължим да работим. /…/ Една от основните грешки или манталитет на българската политика е винаги да се връщаме назад във времето и да търсим проблемите на нашето ежедневие, причините за тях, само в миналото. Мисля, че по-правилният подход е да видим какво правим сега и в каква дългосрочна перспектива и с какви цели и задачи, каза още тя.

 

По отношение на казуса с Калина Илиева, която управляваше Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), Танева каза: Мандатът на Орешарски, в който управляваха ДФЗ с двамата изпълнителни директори, категорично, може да питате и земеделците, беше най-лошият период в управлението на Фонда. И периодът на Калина Илиева изглежда много блед на фона на излагацията, на това, което се случи последната година.

 

Тя подчерта, че ДФЗ е бил най-активен при управлението на Румен Порожанов.

 

Танева съобщи, че вече се работи по структурата на министерството: Имам някои виждания. Те изобщо не са крайни за чувствителни промени. Някои промени ще предложим по отношение на структурата в МЗХ. Ще има промяна на устройствения правилник. По отношение за назначенията – аз съм предложила политическия си кабинет, надявам се той да бъде одобрен и това ще стане публично известно следващата седмица. Не сме непознати лица за сектора и мисля, че няма да има изненади.

 

Министърът беше категорична, че няма конфликт на интереси при назначаването й, в каквото беше обвинена при кандидатурата й за земеделски министър при предишното управление на ГЕРБ: 2009-а година аз бях тази, която си написа този отвод, защото започнаха атаки, които не искам да коментирам откъде идваха. За сектора те са публична тайна. Аз не съм влязла в политиката със стремеж към властта като самоцел. Аз не съм искала върху мен да тегне отговорността, че към политическата сила, мандатоносител, ще има атаки. Тази тема е приключена.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев