Сливенски учители ще участват в кръгла маса на ГЕРБ за реформата в образованието

03.12.2014 / 16:49

Кръгла маса на тема „Реформата в образованието – основа за икономическото развитие на България“ ще се проведе на 4 декември в зала „Изток” на Народното събрание. Инициативата е на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ в сътрудничество с Представителството на Фондация „Ханс Зайдел“ за България.

 

Модератор на форума ще бъде народният представител от ГЕРБ-Сливен Галя Захариева. По нейна покана в кръглата маса ще участват учители от област Сливен.

На откриването в 10 часа ще присъстват Йорданка Фандъкова, председател на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, зам.-председател на ПП ГЕРБ и кмет на София, проф. Урсула Менле - председател на Фондация „Ханс Зайдел“ и Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация.

По време на кръглата маса народният представител от ГЕРБ Милена Дамянова ще представи Проекта на закон за предучилищното и училищното образование.

 

Директори на училища ще споделят впечатления, опит и добри практики, придобити в обучението „Академия за училищни лидери” – НюЙорк 2014 г.”. За опита на младите учители в българските училища и идеи за промяна в полза на достъпа до качествено образование за всяко дете ще представи Евгения Пеева от фондация „Заедно в час”.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев