Премиерът Бойко Борисов: България няма да позволи да бъде използвана като разменна монета в отношенията между Русия и Запада

Бойко Борисов
04.12.2014 / 11:02

Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с председателя на Комисията по външни работи на Европейския парламент Елмар Брок, съобщиха от правителствената информационна служба. Двамата разговаряха снощи след пристигането на Борисов в Брюксел. Основна тема на разговора им беше ситуацията около проекта „Южен поток“.

 

Премиерът Борисов заяви, че България винаги е подкрепяла реализацията на газопровода, но единствено при стриктното спазване на всички изисквания на европейското и на българското законодателство. В същото време Борисов подчерта, че България няма да позволи да бъде използвана като разменна монета в отношенията между Русия и Запада. „Очаквам европейските лидери да защитават интересите и на България в процеса на разговорите между Русия и Европейския съюз“, коментира още Борисов по време на срещата.

 

Днес предстои министър-председателят Бойко Борисов да проведе срещи с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. По време на визитата си в Брюксел премиерът Борисов ще се срещне и с председателя на ЕНП Жозеф Дол.

 
 

Copyright © 2008-2022 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев