Галина Вучкова от ГЕРБ-Сливен беше избрана за член на НИС на ЖЕНИ ГЕРБ

Галина Вучкова
19.01.2015 / 12:00

Общинският съветник от ГЕРБ-Сливен и член на общинското ръководство на партията Галина Вучкова беше избрана за член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ. Това стана по време на Общото събрание на организацията, провело се на 18 януари в НДК.

 

„Благодаря за номинацията ми, която направи общинското ръководство. Приемам избора ми за член на НИС като признание за работата на партията в Сливен и всички мои колеги. Смятам, че жените в политиката, и по-специално в партия ГЕРБ, намериха своето място и доказаха, че могат да бъдат добри ръководители, да съвместяват успешно служебните си ангажименти със задълженията към семейството. Жените умеят да взимат отговорни решения, да намират изход от трудни ситуации и с това да бъдат полезни за страната си и за регионите, в които работят”, каза Галина Вучкова. Тя допълни, че като общински съветник и член на общинското ръководство на ГЕРБ-Сливен работи в интерес на сливенската общественост и се надява членството й в НИС да помогне в тази посока.

 

Галина Вучкова е родена в град Сливен през 1965 г. Омъжена, с едно дете. Завършила е педагогика в ЮУ „Неофит Рилски" - Благоевград. Работила е в Центъра за работа с деца като организатор извънкласна дейност по училища. От 1993 г. до момента се занимава със собствен бизнес. Втори мандат общински съветник от ПП ГЕРБ. Член на партията от 2008 г.

 

Министър-председателят и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов направи изявление пред делегатите на общото събрание. По думите му, постовете, на които има жени от ГЕРБ, са абсолютно заслужени, защото няма по-добър мъж за тях. „Нашите жени са заслужили своите места, а не са поставени просто, за да има жени”, категоричен бе той.

 

Председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че жените имат място в политиката, извоювали са го и амбицията им не трябва да бъде само да задържат и запазят това място. Тя благодари на всяка една от жените, за времето което отделят извън преките им ангажименти и семейството, да работят в обществени каузи, защото жените в ГЕРБ имат мисия.

Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията залага на авторитети и на жени, които имат характер, за да правят политика.

 

Той подчерта, че по време на преговорите за създаване на нов кабинет „ледът“ между преговарящите е бил стопен именно от трите дами, които са водели преговорите – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. „От участието ни в сегашния коалиционен кабинет 10 министри са от ГЕРБ. Жените в момента са 6, а мъжете – 4. Казвам това, защото г-н Борисов посвети най-важните ресори на жените”, каза още Цветанов.

 

На форума присъстваха министърът на земеделието и храните Десислава Танева и народните представители от ГЕРБ-Сливен Мария Белова и Галя Захариева.

 

На Общото събрание единодушно бе избрана Ирена Соколова за председател на Ж ГЕРБ. Тя благодари на новото ръководство на ЖЕНИ-ГЕРБ, за доверието и подкрепата, която са й оказали.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев