Проблемите на пчеларите бяха обсъдени в приемния ден на народния представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова

---
20.01.2015 / 13:52

Основните проблеми в сектор „Пчеларство” бяха обсъдени на среща на народния представител от ПП ГЕРБ-Сливен Мария Белова с Владимир Русев – председател на Полско-българска търговска камара. Акцент в диалога беше развитието на пчеларството през новия Програмен период 2014-2020 г. и необходимостта от обединяване на организациите в сектора. Владимир Русев заяви, че водещите приоритети на организацията са ориентирани към подпомагане на двустранните взаимоотношения между Полша и България и стремеж за поддържане посоката на икономически подем.

 

Мария Белова припомни, че евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел от години отстоява интересите на пчеларите в центъра на европейските секторни политики. По идея на Мария Габриел в Европейския парламент беше създадена Работната група „Пчеларство и здраве на пчелите", на която тя беше избрана за председател.

 

„Такава група се създава за първи път в Европарламента и това се случи в резултат на дългогодишната работа на Мария Габриел и постоянния й контакт с българските пчелари и техните колеги в Европа. Убедена съм, че с общи усилия ще насочим още повече вниманието към пчеларския сектор”, каза Мария Белова.

Срещата се проведе в рамките на приемния ден на Мария Белова в офиса на ГЕРБ в Сливен. Народният представител се среща с граждани и представители на организации всеки понеделник.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев