Цветан Цветанов се срещна с българи, живеещи в Испания

---
26.01.2015 / 10:16

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с български граждани, живеещи в Испания. Цветанов благодари на всички, които са упражнили конституционното си право на избор и са подкрепили ГЕРБ на последните два избора за европейски и за национален парламент. Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че на последните парламентарни избори 65% от гласувалите в Испания българи са дали своя глас за ГЕРБ.

Цветан Цветанов запозна сънародниците ни в Испания с политическата обстановка в България след последните парламентарни избори. Той коментира, че ГЕРБ води политически диалог с всички партии в Народното събрание като единствената цел е страната да бъде стабилизирана, да се проведат нужните реформи и да се подобри стандарта на живот на българските граждани. Заместник-председателят на ГЕРБ разясни и възможностите, които Европейската комисия предоставя през новия програмен период до 2020 г. на държавата и на гражданите за финансирането на различни проекти в икономиката и частния бизнес със средства от европейската солидарност. В отговор някои от българите, живеещи в Испания, изразиха готовност да се завърнат в България и да инвестират спестяванията си в страната ни, когато условията у нас се подобрят и реформите започнат да се усещат реално от хората. По време на срещата много от българите поставиха множество конкретни и дори лични въпроси пред Цветан Цветанов, а той се ангажира в рамките на десетина дни да потърси решения на проблемите и да ги информира за резултатите или какво трябва да предприемат от своя страна. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова информира българските граждани, че в рамките на усилията по реализирането на електронното правителство се търсят и възможности за осигуряването на електронно гласуване за българите, живеещи в страните от Европейския съюз.

Заместник-председателят на ГЕРБ изказа специална благодарност на Това Иванов от Валенсия, който е работил много ангажирано за нормалното провеждане на изборите във Валенсианска област на парламентарни избори. На последния вот през есента във Валенсия 75% от гласувалите българи са подкрепили ГЕРБ. Цветанов поздрави всички присъстващи и от името на премиера Бойко Борисов и ги призова на предстоящите местни избори в Испания през май 2015 г. да подкрепят Испанската народна партия.

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев