Мария Белова: ГЕРБ изпълнява обещанието си за Програмата за енергийна ефективност

---
26.01.2015 / 13:25

„ГЕРБ изпълнява предизборното си обещаниe за реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя е в интерес на жителите на Сливен и сме задължени да се възползваме от нея”, заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова. Тя е отправила покана към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и зам.-министър Николай Нанков да презентират програмата пред жителите на Сливен. Срещата ще се проведе в началото на февруари, като в момента се уточняват датата и часа.

 

„Нямаме точна информация от общината колко са блоковете в града, които отговарят на условията. Според наше проучване, в Сливен има около 200 многофамилни жилищни сгради. От ГЕРБ ще оказваме пълно съдействие на местната власт и областния управител, за да да бъдат включени повече обекти. Разпределение на бюджета по общини и области няма да има. Залага се на конкурентното начало. Ако в Сливен успеем да се обединим и стартираме по-бързо процудерата, имаме реален шанс да усвоим повече средства от по-големи градове”, каза Белова.

 

На 28 януари се очаква окончателния вариант на програмата и методическите указания към нея.

Блоковете, които не могат да се включат в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, могат да кандидатстват по програмата „Региони в растеж”, която ще стартира през 2016 г.

В пресконференцията участваха и Здравко Костадинов-председател на общинската организация на ГЕРБ-Сливен, Димитър Митев-председател на Групата общински съветници и общинският съветник и член на Националното ръководство на ЖГЕРБ Галина Вучкова.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев