ГЕРБ-Сливен ще гласува против продажбата на гората край Раково

---
27.01.2015 / 10:37

ГЕРБ-Сливен категорично се противопоставя на предложението за продажбата на близо 5 000 декара гори край село Раково и ще гласува против за пети път. Това заяви на пресконференция председателят на Групата общински съветници от ГЕРБ-Сливен Димитър Митев.

Той информира, че на Председателски съвет е постигнато съгласие предложението да не бъде включвано, но впоследствие, след намеса на кмета Милев, продажбата на горите край Раково ще бъде предложена за гласуване на сесията на 29 януари.

„Нямаме никакви основания сега да гласуваме „за”. Категорично групата на ГЕРБ ще гласува против това безумно предложение на кмета Милев. На последния Председателски съвет, на който преди сесия се решава кои точки да влязат в дневния ред и кои не, гласувахме тази точка да не влиза. След като аз напуснах заседанието и темата на този съвет беше изчерпана, в работата грубо се е намесил кметът Кольо Милев. По негово настояване решението е прегласувано и тази точка е влязла в дневния ред. Смятам, че това е едно грубо вмешателство на кмета в работата на независимия от него общински съвет. По никакъв начин не би трябвало една власт да има влияние върху другата. Приканвам кмета Кольо Милев да изпълнява своите функции и да не се меси в работата на общинския съвет! Едно безумие се повтаря вече пети път. Очевидно е, че общинския съвет, хората, обществото не искат тази точка да влиза в дневния ред и не искат да се продават тези земи, и въпреки това той продължава да настоява”, каза Димитър Митев.

Той подчерта, че кметът дава популистки обещания и по време на мандата му са реализирани само проекти, които са спечелени и разработени по време на мандата на ГЕРБ.

„Ние от ГЕРБ не сме популисти. Тръгнахме по селата и по кварталите и казахме, че ще има саниране, ако бъдем избрани да управляваме. Да, сега ще има саниране. Групата на ГЕРБ ще подпомага по всякакъв начин кметската администрация за подготовката на всички документи и участие на колкото се може повече блокове в това саниране. Групата на ГЕРБ ще подкрепи и всички предложения на кметската администрация, които касаят европейски проекти. За съжаление, те стават все по-малко. На този етап сериозни проекти няма”, каза Димитър Митев.

Групата на ГЕРБ обмисля създаването в общинския съвет на анкетна комисия за проверка на всички обществени поръчки. Другият вариант е да се постави допълнителна задача на комисията, която проверява финансовото състояние на общината.

„Мен ме смущава, че има решение на АДФИ и кметът е глобен затова, че не е провел обществена поръчка и това е ставало в продължение на три години, за големи суми пари. За пореден път се опитвам да сезирам прокуратурата и да разбере защо не са провеждани тези обществени поръчки за над 5-6 милиона...”, каза още Митев.

 

На предстоящата сесия групата на ГЕРБ ще гласува против и предложението за продажба на имоти от Общинския поземлен фонд в землищата на Сливен и селата Панаретовци, Жельо войвода, Горно Александрово, Скобелево, Гавраилово, Изгрев, Божевци, Селиминово, Старо село и Малко Чочовени.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев