Отхвърлиха предложението за продажбата на гори край Раково

---
29.01.2015 / 11:02

Хората трябва да знаят, че ГЕРБ няма как да позволи на кмета Кольо Милев да продаде едни от най-хубавите гори. Това заяви от трибуната на общинския съвет председателят на Групата общински съветници от ГЕРБ-Сливен Димитър Митев. Той подчерта, че предложението за продажба на близо 5 000 декара гори край село Раково се внася за пети път и колкото пъти бъде включено в дневния ред, толкова пъти ГЕРБ ще гласува против. Митев заяви, че общината има потенциал да стопанисва горите и ако новосъздаденото предприятие по земеделие и гори си свърши работата, общината може да има печалба.

„Кметът иска да продаде всичко до изборите”, каза Митев.

 

Общинският съветник Керанка Стамова подчерта, че липсват аргументи , с които общинските съветници да бъдат убедени за необходимостта от продажба на горите.

„Всички знаем за наводненията и бедствията, които сполетяха страната. В момента има свлачище в района на Раково, а свлачищата се получават от изсичането на горите. Нека не вземем решение, което ще рефлектира върху бъдещето на децата ни, чистотата на въздуха и водата!”, каза Стамова.

 

Тя изрази съмнение, че средствата от продажбата на горите ще бъдат предназначени за социалната сфера и попита къде са парите от продажбата на над 80 процента общински земи и за какви социални придобивки са използвани.

След проведените дебати Общинският съвет отхвърли предложението за продажба на гори край село Раково с 18 гласа „за”, 15 „против” и 4 „въздържал се”.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев