Младежи ГЕРБ събират идеи и коментари относно Законопроекта за доброволчеството

---
09.02.2015 / 10:32

Младежката организация на ГЕРБ събира идеи и коментари относно проекта на Закон за доброволчеството. Всеки, който желае, може да изпраща своите предложения, касаещи Закона на електронната поща на МГЕРБ: mgerb.gerb@gmail.com, и/или да коментира на страницата на Младежи ГЕРБ във „Фейсбук” до 15 февруари 2015 г.

„Ще се радваме да чуем вашите идеи и мнения по Законопроекта, тъй като идеите на младите хора са идеи за България. Вярвам че, всички заедно като част от едно активно гражданско общество, можем да превърнем страната си в по-добро място за живот“, коментира председателят на МГЕРБ и народен представител от ГЕРБ Георг Георгиев.

По думите му, нуждата от подобен акт, които да задава законова рамка на доброволчеството е явна. “Необходимостта от него стана още по-явна през изминалата година, когато България бе сполетяна от ужасни природни бедствия в отстраняването на последиците, от които основно се включиха доброволци от всички населени места. Законопроектът за доброволчеството, които има за цел да очертае основните параметри на доброволческите дейности и случаите, в които те са приложими, е плод на усилена работа и множество дебати между представители на различните власти“, подчерта председателят на МГЕРБ. Георгиев изтъкна дейността на заместник-председателя на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика Светлана Ангелова и на заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов, както и съдействието на над десет от най-големите неправителствени организации, работещи с доброволци.

„След публичния дебат по темата на 5 декември (Международния ден на доброволеца), екипът на Министерство на младежта и спорта организира три работни срещи, в които проектът бе разискван и допълнен до настоящия му вид“, обясни Георг Георгиев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев