ГЕРБ-Сливен: Проектобюджетът на общината за 2015 г. е нереалистичен

---
11.02.2015 / 16:18

Групата общински съветници от ПП ГЕРБ – Сливен разгледа на свое заседание предложенията, включени в дневния ред на сесията на Общинския съвет, която ще се проведе на 12 февруари.

Категоричното становище на групата е да не подкрепя проектобюджета на общината за 2015 г., защото е нереалистичен, неизпълним и популистки. Планираните приходи по Капиталовата програма и други дейности са единствено нереалистични обещания и очакванията от новия бюджет няма да бъдат изпълнени, както не бяха изпълнени и през 2014г., когато от планираните 36 милиона от капиталовата програма, бяха събрани само 6 млн.

Съветниците от ГЕРБ ще подкрепят предложението за създаване на общинско предприятие за озеленяване. Спорет тях, то ще бъде от полза на сливенските граждани. Според очакванията, намалението на финансовите разходи на общината за озеленяване, ще намалеят с около 40 процента. По-добрият вариант е общината сама да се грижи за тази дейност, отколкото външна фирма.

Групата ще подкрепи и създаването на Временна комисия за установяване и анализ на нередности, свързани с процедури по ЗОП, провеждани в община Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев