Корнелия Маринова и Галя Захариева от ГЕРБ ще участват в Конференция на жените парламентаристи от Югоизточна Европа

Галя Захариева и Корнелия Маринова
27.02.2015 / 12:34

Народните представители от ПП ГЕРБ Корнелия Маринова и Галя Захариева ще участват в Конференцията на жените парламентаристи от Югоизточна Европа, която ще се проведе от 2-ри до 3-ти март в Белград. Конференцията се организира съвместно от Парламентарната мрежа на жените в Сърбия и мисията на ОССЕ в Сърбия с подкрепата на Службата за демократични институции и човешки права.

 

„Форумът ще разгледа ролята на жените-народни представители за намаляването на неравнопоставеността между половете. Организаторите предвиждат създаване на платформа за сътрудничество между жените в парламента от държавите в Югоизточна Европа. Ще бъде предложен за одобрение и подписване Меморандум за разбирателство”, информира народният представител от ГЕРБ-Сливен Галя Захариева.

 

Ще присъстват членове на парламентите на държави от Югоизточна Европа (Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Албания, Турция, Молдова, Румъния, България, Унгария и Гърция), членове на Европейския парламент, представители на Световния форум „Жените в парламентите“, представители на съответните институции от Сърбия, членове на НПО и международни организации.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев