ГЕРБ-Сливен е против закриването на военната болница

д-р Димитър Павлов / ГЕРБ-Сливен
12.03.2015 / 17:08

ГЕРБ-Сливен е против закриването на военната болница и защитаваме тезата си от 2012 година, когато имаше вероятност лечебното заведение да бъде ликвидирано. Това заяви д-р Димитър Павлов-общински съветник от ГЕРБ и председател на Постоянната комисия по здравеопазване по време на среща с министъра на отбраната Николай Ненчев в областна администрация-Сливен.

Д-р Павлов припомни, че през 2012 г. ГЕРБ направи предложение болницата да не се закрива, а да се преобразува в търговско дружество, подобно на другите лечебни заведения, които са на самоиздръжка. Опитът показва, че нито едно дружество не е фалирало и в пазарни условия всички се справят добре, без да разчитат на субсидии.

 

По думите му, военна болница има предимство, защото е като търговска запазена марка и има хиляди бивши военни от областите Сливен, Ямбол и Бургас, които биха търсили услугите на лечебното заведение или на нейния продължител.

„Вариантът е търговско дружество, което да работи със здравната каса. При запазване на дейността няма да се наложи министерството да финансира, а то ще става по линия на здравната каса. За съжаление тази година НЗОК не сключва договори със здравната каса. Министърът каза, че финансов ресурс няма и загатна, че ще се опита да остави болницата като такава до края на годината, след което да се търси решение на проблема. Болницата е необходима на пациентите, персонала и цялата сливенска общественост”, каза д-р Павлов.

 

Той поясни, че министър Ненков е изслушал становищата и на областния управител, на зам.-кмета по финансите и на представител на запасните офицери.

„Всички застанаха зад идеята военна болница да продължи да функционира и държавата да се опита да намери финансов ресурс, като по този начин освен, че ще се запази предоставянето на здравни услуги, ще се запазят и около 100 работни места”, допълни д-р Павлов.

 

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев