Под патронажа на министър Десислава Танева връчиха награди на сливенски фермери

Министър Десислава Танева връчва наградата на Филип Малев
21.03.2015 / 18:07

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъства на церемонията по връчване на награди на фермери с доказан принос за развитието на земеделието в сливенска област през 2014 г. Събитието се организира за втори път от Областна дирекция „Земеделие” – Сливен и e под патронажа на министър Танева. Отличия бяха връчени в девет категории.

В категория „Говедовъдство” носител на наградата е Филип Малев от село Самуилово. Той получи своя приз лично от министър Танева. „Пожелавам на всички успешна година и ви уверявам, че полагаме максимални усилия да подобрим положението в земеделието. С екипа ни от професионалисти се стараем да облекчим условията и максимално справедливо да се случват нещата за вас”, каза Десислава Танева.

 

Зам.-министърът на земеделието Васил Грудев връчи наградата в категория „Арендатори” на Стоян Костадинов от Сливен. ППК „Кортен” взе отличието в категория „ Кооперации”. „Млад фермер” на 2014 г. стана Георги Радев от Сливен. Наградата му връчи народният представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова.

В категория „Овощарство” победител е Кольо Колев, който има стопанство в село Чокоба. Сдружението на земеделските производители „Хаджи Димитър”, в което членуват 46 души и обработва 220 000 декара земя, получи наградата в категория „Зърнопроизводство”. Христо Къчев, който има ферма в с. Тополчане, получи награда за опазване на застрашени от изчезване местни породи овце. Георги Гривов бе отличен в категория „Овцевъдство”, а за "Иновации във ферма" наградата отиде при Николай Узунов за фермата му в село Трапоклово.

 

Целта на връчването на наградите е да се обърне внимание на фермерите от сливенска област, които се занимават със земеделие и животновъдство. Идеята е да се подкрепят добрите проекти, както и да се покаже, че сред българските фермери, и най-вече сред сливенските, има такива, които заслужават да бъдат следвани.

Още снимки от новината

Стоян Костадинов получава наградата си от зам.-министър Васил Грудев
награда за ППК "Кортен"
Георги Радев получава наградата "Млад фермер" от депутата Мария Белова
Кольо Колев /вляво/
награда за сдружение "Хаджи Димитър"
Христо Къчев
Георги Гривов
Николай Узунов /вляво/
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев